PROTOTHEMA

Πολιτική

Μια συνέντευξη που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ...

Γιατί ο Τσίπρας έδιωξε Γερμανό δημοσιογράφο

Γιατί ο Τσίπρας έδιωξε Γερμανό δημοσιογράφο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να ενοχλήθηκε από ερωτήσεις που θύμιζαν «non paper» της ΝΔ

Την πόρτα της εξόδου από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στο δημοσιογράφο Μίκαελ Μάρτινς της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικά 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα.

Όμως, η επαφή των δύο ανδρών ήταν κάπως επεισοδιακή, αφού ο δημοσιογράφος -σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα- απηύθυνε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτήσεις που δεν του άρεσαν.

Οι ίδιοι συνεργάτες υπογραμμίζουν επίσης ότι ο δημοσιογράφος είχε σταματήσει να ρωτά και απλώς έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με παραπολιτικού χαρακτήρα ερωτήσεις και αξιοποιώντας «επιχειρήματα» από τα non paper, που κατά καιρούς εκδίδει η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέκοψε την κουβέντα και είπε στο δημοσιογράφο ότι η συνέντευξή τους «θα γίνει σε μια άλλη ζωή».
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Παρατηρητής25/07/201323:22

Οι πολιτικοί μας έχουν συνηθίσει από τους Έλληνες δημοσιογράφους που οι περισσότεροι τους θέτουν (συνήθως λόγω άγνοιας, αν δεχτούμε αυτήν την αθώα και πιο πιθανή εκδοχή) εξαιρετικά απλοϊκές και αφελείς ερωτήσεις (στην καλύτερη περίπτωση π.χ. "εσάς ποιές είναι οι προτάσεις σας;" κι ακολουθεί μετά μια παπαρολογία-απάντηση, χωρίς επιστημονικά θεμελιωμένη ανταπάντηση... κρίμα...) . Οι περισσότεροι όμως από τους δημοσιογράφους στις υπόλοιπες (πολιτισμένες) χώρες (και κυρίως σε σοβαρές εφημερίδες όπως η Frankfurter Allgemeine) διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και οι Έλληνες πολιτικοί θα είχαν πολλές δυσκολίες να έχουν διάλογο μαζί τους. Τα λόγια, τα θα, ο θεατρινιστικος λόγος και τα κανακέματα και οι κολακείες δεν θα ήταν αρκετά. Άλλωστε η πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ευρώπης (π.χ. Ντάνιελ Γκρος) αποδίδει, σε μεγάλο βαθμό, την καταστροφή και τα τρομακτικά προβλήματα της Ελλάδας (σπατάλη, διαφθορά, χαμηλή ποιότητα λειτουργίας των θεσμών, γραφειοκρατία, αναξιοκρατία) στην πολύ κακής ποιότητας διακυβέρνηση της χώρας (δηλ. το πολύ χαμηλής ποιότητας πολιτικό προσωπικό, κόμματα, κλπ).

Απάντηση
Χομεϊνής25/07/201317:52

Τον τάραξε στην νομιμότητα!

Απάντηση
cia25/07/201316:08

Σαμαράκια δε σας άρεσε ο Τσίπρας που έδιωξε το δημοσιογράφο? είναι καλύτερος ο Αντωνάκης που τον γουστάρει και η Μέρκελ? που τον φώναξε και δίπλα της στην αναμνηστική φωτογραφία? σαν το λούστρο που τον φωνάζει το αφεντικό για μια αναμνηστκή φωτογραφία, βάζοντάς τον όμως να κάνει τη δουλειά του: ΝΑ ΛΟΥΣΤΡΑΡΕΙ !!! Πότε ο περήφανος πρωιυπουργός θα ξανακάνει διάγγελμα για τη μείωση του ΦΠΑ στο μανικιουρ-πεντικιούρ? μη τον χάσω τον τριμέγιστο...

Απάντηση
όλοι προσκύνημενοι; 25/07/201315:49

ενόχληθήκαν βλέπω κάποιοι που δεν προσκύνησαν τους γερμανους . Δεν είμαι Συριζα αλλά το σκεφτόμαι σοβαρά εγώ κι η οικογένεια μου. Κάποιος επιτέλους να πει ΟΧΙ στους Γερμανούς!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία