Μύλος με Τσιμτσιλή, Βερύκιο και ΕΣΗΕΑ

Μύλος με Τσιμτσιλή, Βερύκιο και ΕΣΗΕΑ

Η παρέμβαση του προέδρου του Alpha στον «αέρα» του «Happy Day», η αμηχανία της Σταματίνας Τσιμτσιλή και των συνεργατών της, η επόμενη ημέρα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και η σκληρή απάντηση της οικοδέσποινας της εκπομπής

Μύλος με Τσιμτσιλή, Βερύκιο και ΕΣΗΕΑ
Tο πρωί της Δευτέρας, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ζήτησε να παρέμβει στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής του Alpha, «Happy Day», έπειτα από ένα σχόλιο που ακούστηκε από τον Δημήτρη Παπανώτα, σχετικό με ιδιωτική πρωτοβουλία, χάρη στην οποία παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά στους Φούρνους Ικαρίας.

Κλείσιμο
«Αυτό μας κάνει περήφανους τώρα ως χώρα; Όπου η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού εξαρτάται από την ελεημοσύνη ενός επιχειρηματία;...Με τόσα λεφτά που φαγώθηκαν θα έπρεπε να είναι όλα τέλεια σαν χώρα!», ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Παπανώτα που εξόργισε τον Δημήτρη Κοντομηνά.





«Η ντροπή που έφαγα στη μούρη μου σήμερα!»
Ο πρόεδρος του Alpha, τηλεφώνησε και ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτή την ντροπή την έφαγα στη μούρη μου σήμερα με εσάς! Έφαγα στη μούρη μου με εσάς. Αντί να πάρουμε τον άνθρωπο να τον συγχαρούμε...μιλάμε και βρίζουμε τους ανθρώπους που δίνουν τα λεφτά τους από την τσέπη τους, πληρώνουν εκατομμύρια σε φορολογία, δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι στα νοσοκοκομεία τους! Ντροπή σας...Με τέτοιους ανθρώπους η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά!...».

Η αμηχανία της Σταματίνας Τσιμτσιλή και της ομάδας της, ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Ο Δημήτρης Παπανώτας, κατάφερε μόνο να ψελλίσει: «Δεν είπα αυτό κύριε πρόεδρε», όταν του ζητήθηκε να πει δημόσια συγγνώμη.


«Ποτέ μία άποψη, δεν φιμώθηκε, δεν κουκουλώθηκε»
Την επόμενη ημέρα, μετά τον σάλο που προκάλεσε η παρέμβαση του Δημήτρη Κοντομηνά, τόσο η Σταματίνα Τσιμτσιλή, όσο και ο Δήμος Βερύκιος, θέλησαν να ξεκαθαρίσουν ότι ουδέποτε έχουν δεχτεί κάποια «γραμμή» ή απαγόρευση από τον πρόεδρο του Alpha, για το τι θα ακουστεί στην εκπομπή.

«Χθες μπορεί υπήρξε μία παρέμβαση, που δεν θα σχολιάσουμε, γιατί ήταν μία αυθεντική παρέμβαση ενός ανθρώπου που κάτι ήθελε να πει. Εγώ θέλω να πω στα τρία χρόνια που είμαστε εδώ, ποτέ δεν μας έχει δώσει γραμμή για το τι πρέπει να πούμε, ποτέ δεν μας έχει απαγορεύσει να πούμε κάτι. Γι αυτό σε αυτή την εκπομπή ακούτε πάντα ακούτε όλες τις απόψεις. Γιατί είμαστε υπέρ της πολυφωνίας. Και ποτέ μία άποψη, δεν φιμώθηκε, δεν κουκουλώθηκε. Με αποτέλεσμα πολλές φορές να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Και από εκεί και πέρα, πέραν του αξιώματος του, που είναι ο πρόεδρος του καναλιού μας, είναι ενεργός τηλεθεατής του Happy Day. Δεν χάνει το κομμάτι του Βερύκιου και του Λάμπρου. Μας στέλνει μηνύματα».

Και πρόσθεσε ο Δήμος Βερύκιος: «Το ότι έκανε παρέμβαση και είπε την άποψη του ο  Κοντομηνας, κι αυτό είναι επιτυχία για την εκπομπή μας! Το ότι είμαστε ζωντανός οργανισμός. Ανάβουν τα αίματα. Αλίμονο αν δεν άνεβαν τα αίματα!»

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Η κίνηση του Δημήτρη Κοντομηνά προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, που με ανακοίνωση της, χαρακτηρίζει «ωμή» η παρέμβαση του προέδρου του Alpha και τονίζει τι η «η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα».

Με την ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών ασκεί κριτική και στην παρουσιάστρια της εκπομπής του Alpha αλλά και στην ομάδα των συνεργατών της. «Η ενημέρωση, εφ' όσον μιλάμε για πραγματική ενημέρωση, είναι υπεύθυνη δουλειά των δημοσιογράφων και δεν μπορεί να προσφέρεται ως έδεσμα μεταξύ τυρού και αχλαδίου, όπως συμβαίνει σε ψυχαγωγικές εκπομπές. Όσοι το επιδιώκουν, με όποιους στόχους, πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό έχει και τις συνέπειές του…» επισημαίνεται από τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ.

Η σκληρή απάντηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή στην ΕΣΗΕΑ



Την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σχολίασαν το πρωί της Τετάρτης, η Σταματίνα Τσιμτσιλή και ο Δήμος Βερύκιος.


Τα δέντρα που κάνουν καρπούς αυτά πετροβολούν», είπε με νόημα ο Δήμος Βερύκιος.  «Καλά μωρέ; Ποιος μας πετροβόλησε; Όταν είσαι τρεις ώρες κάθε μέρα στον αέρα εδώ και δυόμισι τρία χρόνια, μπορεί να έχεις και μια κακή στιγμή και όλοι ψάχνουν αφορμή -στον βωμό της ανθρωποφαγίας που μας διακατέχει- για να σε πετροβολήσουν και να σε λιθοβολήσουν», τόνισε η οικοδέσποινα του «Happy Day».

Και πρόσθεσε με έντονο ύφος: «Και αυτοί που κάνουν τις ανακοινώσεις, ας κοιτάξουν στα μητρώα τους που έχουν γράψει ως δημοσιογράφους τους γραμματείς, φαρισαίους, βαστάζους και οδηγούς των διευθυντών ειδήσεων και μετά να πάνε να το παίξουν καμπόσοι με ανακοινώσεις. Ευχαριστώ».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ
Μετά την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, εξέδωσε νέα ανακοίνωση. Σε αυτή, τονίζεται ότι «ο μισθός είναι υποχρέωση και όχι χάρη».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Ενδεικτική για το καθεστώς λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας το οποίο επικρατεί σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι η τηλεφωνική παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Alpha, Δημήτρη Κοντομηνά, σε ζωντανή πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του καναλιού.

Εύλογο το ερώτημα για την ποιότητα ενημέρωσης και την προστασία της ελευθεροτυπίας, όταν απροκάλυπτα ένας καναλάρχης κατηγορεί στον τηλεοπτικό αέρα τους συντελεστές μιας εκπομπής, λέγοντας «με ντροπιάζετε». Ντροπιαστικές είναι συχνά οι συνθήκες εργασίας στα ΜΜΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θυμίζει στους καναλάρχες ότι η καταβολή μισθού είναι υποχρέωση και όχι χάρη –η δε καθυστέρηση καταβολής μισθού συνιστά παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ»






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης