Φωτογραφίες: Σε άθλια κατάσταση οι φοιτητικές εστίες της χώρας

Φωτογραφίες: Σε άθλια κατάσταση οι φοιτητικές εστίες της χώρας

Σπασμένα τζάμια, τοίχοι που έχουν πέσει οι σοβάδες, χαλασμένα υδραυλικά, βρωμιά και εγκατάλειψη, είναι η τραγική εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότερες φοιτητικές εστίες των ελληνικών πανεπιστημίων

Φωτογραφίες: Σε άθλια κατάσταση οι φοιτητικές εστίες της χώρας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χθες φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, παρουσιάζοντας φωτογραφίες που αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση των φοιτητικών εστιών στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Σπασμένα τζάμια που ποτέ δεν αντικαθίστανται, τοίχοι από τους οποίους έχουν πέσει οι σοβάδες κι έχουν μείνει πια να χάσκουν τα τούβλα, χαλασμένα υδραυλικά που ποτέ δεν επιδιορθώνονται... Εικόνες βρωμιάς και εγκατάλειψης σε χώρους που φιλοξενούν νέους ανθρώπους όσο σπουδάζουν στα ιδρύματα της χώρας και που αρμόζουν περισσότερο σε παρατημένες εγκαταστάσεις παρά σε ενεργούς πυρήνες της εκπαίδευσης.

Οι φοιτητές μάλιστα που βρέθηκαν χθες στο υπουργείο Παιδείας, αν και δεν κατόρθωσαν να συναντήσουν τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», κατήγγειλαν πως μόλις την περασμένη Δευτέρα ξέσπασε πυρκαγιά στο εστιατόριο της εστίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως αποτέλεσμα της κακής συντήρησης μηχανημάτων και εγκαταστάσεων.

Κλείσιμο
Εκτός των άλλων πάντως, είναι δεδομένο ότι οι υπάρχουσες φοιτητικές εστίες δεν επαρκούν για να καλύψουν την ζήτηση, καθώς οι σχετικές αιτήσεις έχουν αυξηθεί από 20% έως και 50% τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 25 εστίες με 8.097 θέσεις, ενώ περίπου 6.000 ακόμα προσφέρουν τα ιδρύματα στους φοιτητές τους μέσω ενοικίασης δωματίων σε ξενοδοχεία. 



























Πηγή φωτογραφιών: spoudastes.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης