Δεν έρχονται τελικά οι Κύπριοι πυροσβέστες για βοήθεια

Δεν έρχονται τελικά οι Κύπριοι πυροσβέστες για βοήθεια

Η βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική αναθεώρησε το πλάνο - Παραμένουν στην Κύπρο τα δύο ελληνικά C-130 που θα επιστρέψουν μόλις επιδιορθωθεί η βλάβη στο πρώτο

Δεν έρχονται τελικά οι Κύπριοι πυροσβέστες για βοήθεια
Δεν έρχονται τελικά οι 60 πυροσβέστες από την Κύπρο προς ενίσχυση των εγχώριων δυνάμεων πυρόσβεσης, αφού, σύμφωνα με την γγ Πολιτικής Προστασίας, η εικόνα στην μεγάλη φωτιά της Ανατολικής Αττικής είναι καλύτερη. 

«Λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η #πυρκαγιά στην #Αττική, δεν απαιτείται η συνδρομή της #Κύπρου για την κατάσβεσή της», ήταν η ανακοίνωση μέσω Twitter.

Κλείσιμο


Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής της Κύπρου Μάρκος Τράγκολας, «μετά από μήνυμα που λήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα, σύμφωνα με το οποίο είναι πλέον διαχειρίσιμη η κατάσταση για κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα, αποφασίστηκε όπως ακυρωθεί η αποστολή που θα μετέβαινε σήμερα στην Αθήνα». Πρόσθεσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα προέβησαν σε αξιολόγηση της κατάστασης και λήφθηκε η απόφαση όπως μη μεταβεί στη χώρα η αποστολή, αποτελούμενη από 60 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Αμυνας και Τμήματος Δασών».


 
Εν τω μεταξύ στην Κύπρο βρίσκονται δύο ελληνικά C-130, καθώς το πρώτο που έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στην Αθήνα τους Κύπριους πυροσβέστες, όπως είχε ανακοινωθεί, παρουσίασε βλάβη και καθηλώθηκε εκεί. Νωρίς σήμερα το πρωί έφτασε στην Κύπρο δεύτερο C-130 με τεχνικούς και όλα τα απαραίτητα για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα δύο αεροσκάφη αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αμέσως μόλις αυτή επιδιορθωθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης