Μετά τη βλάβη με το C-130, άγνωστο αν θα έρθουν οι πυροσβέστες από την Κύπρο

Μετά τη βλάβη με το C-130, άγνωστο αν θα έρθουν οι πυροσβέστες από την Κύπρο

Επανεξετάζεται το αίτημα, καθώς η δύναμη από την Λευκωσία δεν έφτασε τελικά χθες, όπως είχε σχεδιαστεί, λόγω της βλάβης του αεροσκάφους, ενώ σήμερα το μέτωπο της φωτιάς παρουσιάζει καλύτερη εικόνα

Μετά τη βλάβη με το C-130, άγνωστο αν θα έρθουν οι πυροσβέστες από την Κύπρο
Επανεξετάζεται το αίτημα της χώρας μας για την βοήθεια από την Κύπρο ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, λόγω από τη μια της καθυστέρησης που υπήρξε με την βλάβη του C-130 και από την άλλη της καλύτερης εικόνας που παρουσιάζουν τα ενεργά μέτωπα νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής.

Χθες το απόγευμα,
παρουσιάστηκε αιφνιδίως βλάβη στο μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε φτάσει στη Λάρνακα για να μεταφέρει στην Ελλάδα 60 πυροσβέστες από την Κύπρο. Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας εμφάνισε βλάβη λίγο πριν την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Λάρνακας που ήταν προγραμματισμένη για τις 19:30 το απόγευμα. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική όμως, αν και είχε δρομολογηθεί το πρωί της Τετάρτης να αναχωρήσουν τελικά από την Κύπρο οι πυροσβέστες (κυπριακά μμε μετέδιδαν πως αυτό θα γινόταν στις 08:00), έως ότου το αίτημα επανεξεταστεί από τους αρμοδίους, κάτι που αναμένεται μέσα στην ημέρα, δεν θα αναχωρήσουν οι Κύπριοι πυροσβέστες.

Εν τω μεταξύ, όπως ενημερώνει η Πολεμική Αεροπορία, η βλάβη στο C-130 διορθώθηκε, καθώς έφτασαν στην Κύπρο με δεύτερο C-130 τεχνικοί και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα. Το πρωί της Τετάρτης και τα δύο ελληνικά C-130 βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, έτοιμα να απογειωθούν με τους Κύπριους πυροσβέστες, αναλόγως την απόφαση που θα λάβει η Πυροσβεστική. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης