Φωτιά είναι σε εξέλιξη από τις 11:30 το πρωί στα Κύθηρα κοντά στα χωριά Άγιος Θεόδωρος και Πιτσινάδες.
Οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, ωστόσο σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν. Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Αυτή την στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεσή της 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη «Πετζετέλ» και δυο ελικόπτερα.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο protothema.gr, η πυροσβεστική δύναμη στα Κύθηρα είναι αποδυναμωμένη, καθώς έχουν πάρει δυνάμεις για άλλες περιοχές.
Ξέρετε εκείνη τη στιγμή που ψάχνετε το τέλειο δώρο Χριστουγέννων και αναρωτιέστε "μήπως προτιμά άλλο χρώμα; Μήπως έχει ήδη αυτό το μοντέλο; Μήπως του αρέσει κάτι τελείως διαφορετικό;" Φέτος, υπάρχει μια λύση που κάνει όλες αυτές τις ερωτήσεις... περιττές!