Ορίστηκε η δίκη για το «φονικό» του Κορωπίου

Ορίστηκε η δίκη για το «φονικό» του Κορωπίου

Το έγκλημα που πάγωσε το πανελλήνιο θα αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες στις 17 Μαΐου 

Ορίστηκε η δίκη για το «φονικό» του Κορωπίου
Ορίσθηκε για τις 17 Μαΐου η δίκη για το φονικό στο Κορωπί,  που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Στο ειδώλιο αναμένεται να καθίσει η 26χρονη Νικολέτα Παπαϊωάννου , η οποία μαχαίρωσε θανατηφόρα,  την πρώην σύζυγο του συντρόφου της και μητέρα δύο παιδιών. Η 26χρονη βρίσκεται στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών και έχει πάρει μαζί της τα δύο ανήλικα παιδιά της.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Νικολέτας Παπαϊωάννου, Βασίλης Ταουξής μίλησε στο protothema.gr  «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες προσδιορίσθηκε η ημερομηνία της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης της ανθρωποκτονίας στο Κορωπί. Κατηγορούμενη η Νικολέτα Παπαϊωάννου η οποία είναι κρατούμενη από πέρυσι τον Αύγουστο στις φυλακές Ελεώνα Θηβών. Ως γνωστόν στην φυλακή έχει πάρει και τα δύο πολύ μικρά παιδάκια της. Και εκείνη αναμένει με μεγάλη αγωνία αλλά και εμείς το νομικό επιτελείο των υπερασπιστών της βρισκόμαστε σε αναβρασμό και σε μεγάλη προσπάθεια για να οργανώσουμε την υπεράσπιση και τα στοιχεία που θα καταδείξουν ότι δεν πρόκειται για μία στυγνή δολοφόνο αλλά για μία κοπέλα που έχασε προς στιγμήν τα λογικά της και το θυμικό της υπερίσχυσε της λογικής της. Με μεγάλη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, με ευπρέπεια, κοσμιότητα και σοβαρότητα θα παραστούμε στο Μικτό ορκωτό δικαστήριο Αθηνών στις 17 Μάιου και πιστεύω ότι θα είναι μία δίκη που θα είναι σταθμός για τα ποινικά δικαστικά χρονικά» , καταλήγει. 

Κλείσιμο
Το χρονικό της υπόθεσης 
Το ερωτικό έγκλημα του Κορωπίου στις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχε συνταράξει το πανελλήνιο. 

Η είδηση ότι η σύντροφος ενός 41χρονου άνδρα σκότωσε τη σύζυγο και μητέρα των δύο παιδιών του, καταγράφηκε ως ένα από τα πιο πρωτοφανή εγκλήματα που έχουν σημειωθεί ποτέ στα αστυνομικά χρονικά της Ελλάδας. 

Μια 35χρονη γυναικά νεκρή, δύο άτομα στη φυλακή και τέσσερα ανήλικα παιδιά να αποζητούν τους γονείς τους, προσπαθώντας ταυτόχρονα να επουλώσουν τα ψυχικά τους τραύματα, είναι ο τραγικός απολογισμός. 

Το βράδυ της 4ης Αυγούστου η 26χρονη, η οποία είχε αποκτήσει κι αυτή δύο παιδιά με τον 41χρονο άνδρα,  επισκέφτηκε τη νόμιμη σύζυγο του στο σπίτι της στο Κορωπί. 

Μετά από ένα έντονο καυγά με την ερωτική αντίζηλο της, έβγαλε ένα μαχαίρι και της κατάφερε πέντε χτυπήματα. 

Η 35χρονη που δολοφονήθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των δύο παιδιών της που είχε αποκτήσει κατά τον γάμο της με τον 41χρονο άνδρα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Κορωπίου, όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατος της. 

Η 26χρονη γυναίκα οδηγήθηκε στις φυλακές, όπως και ο 41χρονος εραστής της, καθώς την επόμενη μέρα του φονικού προσπάθησε να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία της γυναίκας του, πυροβολώντας με καραμπίνα τον 55χρονο πατέρα της συντρόφου του, τραυματίζοντας τον ευτυχώς ελαφρά.

Σήμερα ο  41χρονος έχει αποφυλακιστεί ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο protothema.gr αποκάλυψε πως κύριο μέλημά του είναι να βγάλει την σύντροφό του από την φυλακή και να ζήσουν μακριά από όλους και όλοι μαζί με τα παιδιά τους. Μάλιστα όπως ανέφερε ο ίδιος πλέον δεν έχει καμία απολύτως επαφή με τα δύο παιδιά που είχε αποκτήσει με την σύζυγο του. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης