Συγκλονίζει ο πιλότος που έσωσε τους ναυτικούς έξω από την Άνδρο: Αν καθυστερούσαμε 30 λεπτά θα είχαν όλοι πνιγεί

Συγκλονίζει ο πιλότος που έσωσε τους ναυτικούς έξω από την Άνδρο: Αν καθυστερούσαμε 30 λεπτά θα είχαν όλοι πνιγεί

Το ελικόπτερο έμεινε ακίνητο 2 ώρες πάνω από το σημείο - Έχω θλάση στο δεξί χέρι από την πίεση στα πηδάλια, αποκάλυψε ο ηρωικός πλωτάρχης

Συγκλονίζει ο πιλότος που έσωσε τους ναυτικούς έξω από την Άνδρο: Αν καθυστερούσαμε 30 λεπτά θα είχαν όλοι πνιγεί
Συγκλονίζει η περιγραφή του πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Ανδρέα Πετρόπουλου για την επιχείρηση διάσωσης των εννέα ναυτικών του φορτηγού πλοίου που προσάραξε ανοιχτά της Άνδρου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε πώς έδωσε μάχη για δύο ώρες με το ελικόπτερο ακίνητο πάνω από τους ναυτικούς και τη φουρτουνιασμένη θάλασσα να «καταπίνει» το πλοίο Cabrera.

«Η αγωνία του θανάτου ήταν στα βλέμματά τους και δεν μας επέτρεπε να καθυστερήσουμε άλλο. Το πλοίο βούλιαζε μπροστά μας. Δεν υπήρχε χρόνος να φύγουμε και να γυρίσουμε. Αν καθυστερούσαμε 30 λεπτά, θα ήταν πνιγμένοι» περιγράφει τις σκηνές που έζησε ο πλωτάρχης του ΠΝ.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε η αρχική αποστολή ήταν «να τους μαζέψουμε λίγους-λίγους» αλλά όπως διαπίστωσε όταν βρέθηκε πάνω από το πλοίο «δεν υπήρεχε περιθώριο να αφήσουμε κανέναν».

Για να γίνει αντιληπτό το δύσκολο της επιχείρησης ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι το ελικόπτερό του είχε περιθώριο 10-15 μέτρων από τα βράχια.

Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση και η προσπάθεια που κατέβαλε, δε, που, όπως αποκάλυψε, από την πίεση στα χειριστήρια έπαθε θλάση στο δεξί του χέρι.



Το βίντεο από τη διάσωση είναι δραματικό και αποδεικνύει ότι οι εννέα άντρες σώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πριν η μανιασμένη θάλασσα «καταπιεί» ολόκληρο το καράβι. Οι εικόνες δείχνουν τα φουρτουνιασμένα κύματα να έχουν σκεπάσει σχεδόν ολόκληρο το πλοίο. Μόνο η γέφυρα παραμένει πάνω από την επιφάνεια, ενώ στο κατάστρωμα έχουν ανέβει οι ναυτικοί φορώντας τα πορτοκαλί σωσίβια και περιμένουν να σωθούν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης