Φθιώτιδα: Βίος και πολιτεία οι ληστές του ταχυδρόμου

Φθιώτιδα: Βίος και πολιτεία οι ληστές του ταχυδρόμου

Οι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν στήσει καρτέρι έξω από το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ

Φθιώτιδα: Βίος και πολιτεία οι ληστές του ταχυδρόμου
Μια ατελείωτη αλυσίδα από εγκληματικές πράξεις είχαν στο ιστορικό τους οι δυο Έλληνες κακοποιοί που ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ληστείας ενός ταχυδρομικού διανομέα, στις 2 Φεβρουαρίου πέρυσι στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού στην Φθιώτιδα!

Οι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν στήσει καρτέρι έξω από το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. φορώντας κουκούλες και ακινητοποίησαν τον ταχυδρόμο με την απειλή πιστολιού. Του άρπαξαν έναν σάκο που περιείχε 25.000 ευρώ για πληρωμές συντάξεων και εξαφανίστηκαν. Η ληστεία εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες των ανδρών της Ασφαλείας Λαμίας, όπου εντοπίστηκε ένας από τους δράστες.

Πρόκειται για έναν 45χρονο που συνελήφθη βάσει εντάλματος το οποίο εξέδωσε η Γ’ ανακρίτρια Πρωτοδικών Πειραιά, καθώς διαπιστώθηκε ότι εισήγε και διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού. Στο σπίτι του, κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας με κατηγορίες για ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ο ίδιος άνθρωπος είχε κατηγορηθεί και για άλλες ληστείες σε βάρος ταχυδρομικών διανομέων, που είχαν γίνει στις αρχές Μαρτίου του 2011στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους!

Από την  προανάκριση διαπιστώθηκε ότι συνεργός του στην τελευταία ληστεία, ήταν ένας 30χρονος που είχε συλληφθεί στις αρχές Απριλίου στην Κυψέλη βάσει εντάλματος που εκκρεμούσε σε βάρος του για ληστεία, αρπαγή, εκβίαση και διακεκριμένες κλοπές και έχει ήδη προφυλακιστεί! Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας και να διαπιστωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες ληστείες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης