Χάος στον Πειραιά: Χωρίζουν παιδιά από τις μητέρες τους

Χάος στον Πειραιά: Χωρίζουν παιδιά από τις μητέρες τους

Προχειρότητα, ασυνεννοησία, αλλά και οι παρεμβάσεις των αλληλέγγυων και των μελών των ΜΚΟ ήταν αρκετά για να μετατρέψουν σε παρωδία την μεταφορά των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά στο κέντρο φιλοξενειας του Πειραιά

Χάος στον Πειραιά: Χωρίζουν παιδιά από τις μητέρες τους
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν μετά από διάστημα πολλών μηνών να χωρίσουν οικογένειας, όταν αυτές δεν διασπάστηκαν από τις κακουχίες και να επιβεβαιώσουν την ελληνική παροιμία «έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Λίγο πριν τη μια και μισή ολοκληρώθηκε η 2η επιχείρηση αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά. Μετά τους 800 μετανάστες που μεταφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά, σήμερα αλλά 450 άτομα οδηγήθηκαν στον ίδιο προορισμό με τους άνδρες του λιμενικού σώματος να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φέρουν εις πέρας το έργο τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς που εισήλθαν στα λεωφορεία ήταν οικογένειες αλλά και ευπαθείς ομάδες. Ωστόσο το αλαλούμ που επικράτησε αλλά και η ασυνεννοησία ήταν αρκετά γονείς την ίδια ώρα που τα παιδιά τους μεταφέρθηκαν στο Σκαραμαγκα αυτοί να μείνουν στο λιμάνι.

Κλείσιμο
Η μαυροφορεμένη Ραγκια από τη Συρία όρθια περιμένει στην προβλήτα Ε2 ένα νέο λεωφορείο για το Σκαραμαγκα. Όταν φιλοξενείται ότι δεν θα ύπαρξη νέο δρομολόγιο ξεσπά σε λυγμούς. " Τα έξι μου παιδιά έφυγαν με τα λεωφορεία που ήταν το πρωί και πήγαν στο Σκαραμαγκα. Το μικρότερο από αυτά είναι ηλικίας 2,5 ετών. Εγώ δεν κατάφερα να μπω σε λεωφορείο και δεν έχω χρήματα να πάρω ταξί στο ΣκΑραμαγκα", καταγγέλει στο protothema.gr η Ραγκια.
Δίπλα της στέκεται ο Αχμέντ ο οποίος εκλιπαρεί για να έρθει λεωφορείο. " Η αδερφή της γυναίκας μου μαζί με το γαμπρό μου και τα παιδιά τους έφυγαν, εμάς δεν μας έβαλαν μέσα στα λεωφορεία. Περιμένω εδώ με τη γυναίκα μου και τα παιδία μου. Δεν χωριστήκαμε ούτε μια ημέρα από τη στιγμή που φύγαμε από τη Συρία".






Ο Χαλιντ που μαζί με τα ξαδέρφια του έμεναν στο λιμάνι του Πειραιά για ένα μήνα. Λόγω της ασυνεννοησίας που υπήρξε ο νεαρός Συριος βρέθηκε εκτός των 450 Σύριων που μεταφέρθηκαν σήμερα στο Σκαραμαγκα. " Δεν είμαι πίθηκος, είμαι άνθρωπος. Δεν μπορώ να μείνω μόνος μου, χωριά από τα ξαδέρφια μου. Πρέπει οι υπεύθυνοι να φροντίσουν να βρεθούμε άμεσα με τις οικογένειες μας " λέει στο protothema.gr.



 Νέα λεωφορεία πάντως για σήμερα δεν αναμένεται προς το παρών να έρθουν στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα πι εναπομείναντες να ευελπιστούν να είναι ανάμεσα στους επόμενους τυχερούς.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης