Σε ρόλο «τουριστικού γραφείου» για κέντρα φιλοξενίας οι λιμενικοί

Σε ρόλο «τουριστικού γραφείου» για κέντρα φιλοξενίας οι λιμενικοί

Με φωτογραφίες στα χέρια προσπαθούν να πείσουν τους μετανάστες να φύγουν από τον Πειραιά

Σε ρόλο «τουριστικού γραφείου» για κέντρα φιλοξενίας οι λιμενικοί
Μέχρι και τον ρόλο του... τουριστικού πράκτορα αναλαμβάνουν να παίξουν οι λιμενικοί προκειμένου να πείσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες
και
μετανάστες που παραμένουν στον Πειραιά να φύγουν από τον πρόχειρο καταυλισμό και μετακινηθούν σε άλλα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα.

Κλείσιμο
Μια ημέρα μετά την επεισοδιακή ενημέρωση των περισσότερων από 4.700 ανθρώπων που παραμένουν στους χώρους της πύλης Ε3 από τρεις Γενικούς Γραμματείς
, σήμερα λιμενικοί και άλλα στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και με φωτογραφίες του κέντρου φιλοξενίας στην Πέτρα Ημαθίας προσπαθούν να πείσουν τους μετανάστες και πρόσφυγες να αποχωρήσουν.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr. Με φωτογραφίες αό τις σκηνές και τους χώρους του κέντρου φιλοξενίας λιμενικοί και υπηρεσιακά στελέχη με τη βοήθεια μεταφραστών παρουσιάζουν σε μετανάστες και πρόσφυες την... ειδυλλιακή εικόνα των κέντρων φιλοξενίας, όπως αυτό της Ημαθίας, σε σχέση με τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό του Πειραιά.



Οι ίδιοι οι μετανάστες όπως έχει διαφανεί τις τελευταίες ημέρες δηλώνουν εντελώς αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα απειλούν με ακραιές αντιδράσεις σε διαφορετική περιπτωση.



Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού, ωστόσο, επιμένουν ότι μέχρι τις γιορτές του Πάσχα το λιμάνι θα έχει εκκενωθεί. Εναλλακτικά λένε ότι οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο ώστε να μην εμποδίζεται η επιβατική κίνηση. Πάντως το Συντονιστικό έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις του τόσο για την Ειδομένη όσο και για το λιμάνι του Πειραιά που έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο τσαντιρομαχαλά.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης