Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στη «γιάφκα» του Αμπαούντ στο Παγκράτι!

Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στη «γιάφκα» του Αμπαούντ στο Παγκράτι!

Σύμφωνα με τον Σκάι, στο διαμέρισμα του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι είχε βρεθεί υλικό, που εστάλη στο Βέλγιο

Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στη «γιάφκα» του Αμπαούντ στο Παγκράτι!
Σχεδιαγράμματα, αλλά και ένας χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών
όπου πραγματοποιήθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα την περασμένη Τρίτη, βρέθηκαν σε υπολογιστές και USB σε διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι. 

Το εν λόγω διαμέρισμα ήταν η «γιάφκα», όπου διέμενε τον Ιανουάριο του 2015 ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Σκάι, όλα τα ευρήματα, καθώς επίσης και αυτά που είχαν βρεθεί από άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Χωματιανού, στα Σεπόλια, στάλθηκαν αρμοδίως στις βελγικές αρχές, οι οποίες ταυτοποίησαν το DNA του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας, με δική τους ευθύνη.

Η στάση των αρχών του Βελγίου κρίνεται ως προβληματική, καθώς ήδη στις 2 Ιανουαρίου 2015 ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές, να ερευνήσουν πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε τηλεφωνική συσκευή -η οποία εξέπεμπε από το Παγκράτι- για να συντονίζει πυρήνα τζιχαντιστών στο Βερβιέ, ενώ γνώριζαν ότι αυτός ήταν ο Αμπααούντ.

Από τότε έως τις 15 Ιανουαρίου, που τελικά επιχείρησαν οι Βέλγοι, δόθηκε το περιθώριο στον τρομοκράτη να κρύψει τα ίχνη του.

Οι ελληνικές αρχές βρήκαν τα καταλύματα του Aμπαούντ στις 17 και 19 Ιανουαρίου και περαιτέρω προσήγαγαν τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς -ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο, καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο εφέρετο ως Συριακής καταγωγής.

Δέκα ημέρες αργότερα ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι ο Σύρος ήταν Γάλλος και σεσημασμένος στρατολογητής τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.

Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, «του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο», τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπαούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης