Η Χίος μετρά τις «πληγές» της: Ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις - Κατέρρευσαν δρόμοι

Η Χίος μετρά τις «πληγές» της: Ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις - Κατέρρευσαν δρόμοι

Πολίτες και αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την επούλωση των πληγών, που άφησαν πίσω τους η νεροποντή και οι πλημμύρες

Η Χίος μετρά τις «πληγές» της: Ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις - Κατέρρευσαν δρόμοι
Μια μόλις ημέρα μετά την καταστροφική καταιγίδα που χτύπησε τη Χίο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές, κυρίως στην πόλη, οι πολίτες και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την επούλωση των πληγών, που άφησαν πίσω τους η νεροποντή και οι πλημμύρες, αναφέρει το τοπικό μέσο astraparis.gr. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια μόλις ημέρα μετά την καταστροφική καταιγίδα, που χτύπησε τη Χίο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές, κυρίως στην πόλη, οι πολίτες και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την επούλωση των πληγών, που άφησαν πίσω τους η νεροποντή και οι πλημμύρες.



Από το πρωί συνεργείο επιχειρεί να αποκαταστήσει την ζημιά στο οδόστρωμα του εσωτερικού δρόμου του Κάμπου, στην οδό Ευγενίας Χανδρή, στο τμήμα μεταξύ Στρατήδαινας και Τάλαρους.
Κλείσιμο



Πολλά προβλήματα υπάρχουν ακόμα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΧ και είναι αμφίβολο κατά πόσον μια νέα βροχόπτωση θα επιτρέψει την έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών.

Συγκεκριμένα, στον ποταμό Κοκκαλά έχει παρασυρθεί και καταστραφεί ένα τμήμα του κεντρικού δικτύου ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό σε κάποιες περιοχές του Κάμπου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Απόστολος Τζιώτης εκτιμά ότι μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανόν να αποκατασταθεί η βλάβη και να επανυδροδοτηθεί η περιοχή.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα βρίσκεται στην περιοχή Ριζάρη και αφορά δίκτυα ομβρίων, όπου μετά από συνεννόηση με την αρχαιολογική υπηρεσία έγιναν κάποιες επιχώσεις και εκτιμάται ότι θα αντιμετωπισθεί προσωρινά τουλάχιστον το πρόβλημα.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν σε όλο το εύρος της πόλης με καλυμμένες από φερτά υλικά σχάρες φρεατίων ομβρίων, οι οποίες σε περίπτωση νέας βροχόπτωσης δεν θα επιτρέψουν την απορρόφηση των υδάτων.

Προβλήματα, τέλος, υπάρχουν και σε δίκτυα ακαθάρτων, τα οποία είτε είναι βουλωμένα, είτε δέχονται (παρανόμως ή από κακοτεχνίες) όμβρια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παροχέτευση μεγάλων όγκων νερού. Κατά συνέπεια, τα νερά μαζί με λύματα βγαίνουν από τα καπάκια στους δρόμους.

Από χθες και μέχρι και αυτή τη στιγμή εκατοντάδες πολίτες και επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές στις κατοικίες ή στις επιχειρήσεις τους, συνεχίζουν τις εργασίες αποκατάστασης και ταυτόχρονα της θωράκισης, όσο αυτό μπορεί να γίνει, προκειμένου να μην υποστούν ζημιές σε νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Ταυτόχρονα, έχει αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον δήμο Χίου, προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών, που έχουν υποστεί κατοικίες, επιχειρήσεις κ.λπ.


Πηγή: astraparis.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης