Βοιωτία: Είχε κάνει το σπίτι του... περίπτερο για λαθραία τσιγάρα

Βοιωτία: Είχε κάνει το σπίτι του... περίπτερο για λαθραία τσιγάρα

Παρέδωσε στους αστυνομικούς 2.158 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών και 139 συσκευασίες καπνού

Βοιωτία: Είχε κάνει το σπίτι του... περίπτερο για λαθραία τσιγάρα
Σε κέντρο διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και καπνού είχε μετατρέψει το σπίτι του στο Δήλεσι Βοιωτίας ένας 55χρονος. Από εκεί περνούσαν όλοι οι «πελάτες» του και αγόραζαν το παράνομο εμπόρευμα. Όμως, η δράση του αποκαλύφθηκε όταν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. έκαναν τυχαία έλεγχο σε έναν 59χρονο.

Πάνω του βρέθηκε μία κούτα με οκτώ πακέτα τσιγάρα χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης και ομολόγησε ότι τα είχε αγοράσει λίγη ώρα πριν από το σπίτι- περίπτερο του 55χρονου! Οι αστυνομικοί έθεσαν το σπίτι υπό διακριτική παρακολούθηση και, όταν συνέλαβαν έναν 62χρονο που βγήκε από αυτό με άλλα δέκα πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων, έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα.

Ο 55χρονος λαθρέμπορος βρισκόταν στην αυλή και, μόλις είδε τους αστυνομικούς, τους παρέδωσε 2.158 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών και 139 συσκευασίες καπνού χωρίς την ενδεικτική ταινία, ενώ κατασχέθηκαν και 100 ευρώ προερχόμενα από την αγοραπωλησία. Τα λαθραία πακέτα εστάλησαν στο Τελωνείο Οινόης για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

*** Εκτός από... σουβλάκια διακινούσε και λαθραία τσιγάρα ο 62χρονος προσωρινά υπεύθυνος ενός οβελιστηρίου στα Τρίκαλα! Κατά τον έλεγχο που έκαναν άνδρες της Ασφαλείας, βρήκαν επιμελώς κρυμμένα στο χώρο της κουζίνας 89 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών χωρίς την ένσημη ταινία του φόρου κατανάλωσης και τον συνέλαβαν.

Μαζί του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Τρικάλων και η 58χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος που παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην Ασφάλεια και συνελήφθη.
Κλείσιμο

*** Σε μπλόκο ανδρών της Ασφαλείας έπεσαν δυο νεαροί ηλικίας 26 και 29 χρόνων στα Γιαννιτσά Πέλλας, που βρέθηκαν να κατέχουν προς πώληση 30 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ταινία ασφαλείας. Έτσι, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών για παράβαση του τελωνειακού κώδικα, ενώ τα λαθραία πακέτα εστάλησαν στο Τελωνείο Σκύδρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης