Έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

- Ενταση και χρήση χημικών νωρίτερα
- Εισαγγελέας: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του εξοπλισμού, δεν υπάρχουν ζημιές
- Θα σφραγιστεί το κτήριο της ΕΡΤ

Έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Περίπου 500 άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επέμβαση για να βγουν έξω οι καταληψίες.
Κλείσιμο

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα, παρουσία εισαγγελέα, καθώς είχε υποβληθεί αίτημα από τη ΓΑΔΑ για την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού κατά τη διάρκεια της εισόδου των ΜΑΤ στο κτήριο, προκειμένου να απευθυνθούν συστάσεις στους εργαζόμενους ώστε να αποχωρήσουν χωρίς να σχηματιστούν δικογραφίες και χωρίς να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο εισαγγελέας είχε ρόλο διαπραγματευτή στην αστυνομική επιχείρηση.

Ο εισαγγελέας πραγματοποίησε, παρουσία κάμερας, καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ και όπως είπε δεν υπάρχουν ζημιές. Εξω από το κτίριο βρίσκονται από νωρίς τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν να τους επιτραπεί να μπουν στην καταμέτρηση αλλά δεν τους επιτράπηκε.

Το κτήριο της ΕΡΤ θα σφραγιστεί και δυνάμεις της αστυνομίας θα το φρουρούν.

Ραδιομέγαρο ΕΡΤ



Ένταση ξανά έξω απο την ΕΡΤ



Κλειστή η Μεσογείων



  Η στιγμή της επέμβασης των ΜΑΤ για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ




Η επιχείρηση ξεκίνησε με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών, στο προαύλιο του ραδιομέγαρου, για να απομακρύνουν τον κόσμο. Τα ξημερώματα έγιναν και τέσσερις προσαγωγές (μεταξύ των προσαχθέντων ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο). Λίγο πριν τις 8 οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τα ΜΑΤ προσπαθούν να απωθήσουν τους εργαζόμενους




Ανά διαστήματα προκαλούνται εντάσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, ενώ κλειστή είναι και η Μεσογείων, γεγονός που έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή. Μάλιστα έγινε και χρήση χημικών όταν τα ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων προς την Αγ. Ιωάννου. Αστυνομικοί έσπρωξαν συγκεντρωμένους και δημοσιογράφους και έγιναν καταγγελίες για προπηλακισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι και βούλευτες του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν μέσα σε αστυνομικό κλοιό.





Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. Η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.

Για το απόγευμα προγραμματίζεται συλλαλητήριο στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Εξηγήσεις από τα ΜΑΤ ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης






Η Ηρώ Μαύρου δημοσιογράφος της ΕΡΤ και αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει πώς έγινε η επέμβαση



Πώς κόπηκε το σήμα

Την ώρα που μίλαγε ο εκφωνητής της ΕΡΑ, οι αστυνομικοί του είπαν να σταματήσει και η εκπομπή διεκόπη ενώ ήταν στον «αέρα». Ο δημοσιογράφος αφού καληνύχτησε τους ακροατές ρώτησε τους αστυνομικούς: «αυτή είναι η εντολή σας;» και εκείνοι του απάντησαν «ναι». Τότε είπε «εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή βαθιά». Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν.




































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης