PROTOTHEMA

Οικονομία

Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη, λέει ο Χαρδούβελης

Υπ. Οικονομικών: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 27,2 δισ. ευρώ!

Υπ. Οικονομικών: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 27,2 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο οι εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αυξήσουν το έλλειμμα κατά 15 μονάδες - Για την υλοποίησή του απαιτείται αύξηση των εσόδων από φορολογία κατά 14 δισ. ευρώ, λένε στην οδό Νίκης

Στα 27,2 δισεκατομμύρια ευρώ κοστολογεί το υπουργείο Οικονομικών το κόστος από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ απαντώντας με τον τρόπο αυτό στα όσα υποστήριξε η Κουμουνδούρου ότι το κόστος για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στα 11,3 δισ. ευρώ


Κατά το οικονομικό επιτελείο τα όσα υποσχέθηκε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προκαλέσουν αύξηση του ελλείμματος κατά 15 μονάδες του ΑΕΠ.

Όπως υποστηρίζουν από την οδό Νίκης το κόστος από τα μέτρα εκτός της σεισάχθειας υπολογίζοντα σε 17,2 δισ. μόνο για το πρώτο έτος αυξάνοντας έτσι το έλλειμμα της χώρας κατά περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, σε σχέση με πλεόνασμα 1.5% σήμερα, «οδηγώντας τη χώρα πίσω σε δημοσιονομική κρίση». Άλλα 10 δισ. ευρώ κοστίζει η σεισάχθεια για διαγραφή ιδιωτικών χρεών μεταφραζόμενη σε επιβάρυνση άλλων έξι μονάδων του ελλείμματος του ΑΕΠ.Παράλληλα προσθέτει το επιτελείο του Γκίκα Χαρδούβελη για την υλοποίηση των μέτρων απαιτείται αύξηση των εσόδων από τη φορολογία της τάξης των 14 δισ. ευρώ ή των 2.700 ευρώ ανά έτος ανά φορολογούμενο. Όσο για τη μεταφορά του φορολογικού βάρους «στους πλούσιους» από το ΥΠΟΙΚ απαντούν ότι είναι «κενές περιεχομένου» αφού εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ δηλώνει μόλις το 0,5% των φορολογουμένων και άρα «αναγκαστικά η φορολογία θα βαρύνει όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεταξύ €20.000-50.000, ήτοι περίπου 1.500.000 φορολογούμενους».

Όπως σημειώνουν στην 12σελιδη απάντησή τους τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ «οι εξαγγελίες οικονομικού περιεχομένου του ΣΥΡΙΖΑ βασίζονται σε μία εσφαλμένη θεώρηση της λειτουργίας της οικονομίας και της πηγής των σημερινών προβλημάτων».

Στη συνέχεια εξηγούν ότι «το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητά της και να στραφεί προς τις επενδύσεις και τις εξαγωγές» ενώ, όπως υποστηρίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που επιδιώκει είναι να αυξήσει τη ζήτηση, η οποία όμως δεν θα μεταφραστεί σε ανάπτυξη αλλά σε εισαγωγές

Σε δεύτερο επίπεδο, επισημαίνουν από την οδό Νίκης, τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας θα προκαλέσουν, μεταξύ άλλων, απότομη φυγή κεφαλαίων, αύξηση του κόστους δανεισμού για όλους, «πάγωμα» ιδιωτικοποιήσεων και θα επιβαρύνουν τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

«Ακόμα και με την τιμολόγηση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ για τουλάχιστον 11,3 δισ. ευρώ κόστος, θα βρεθούμε απέναντι στις αγορές, που θα ζητούν δυσθεώρητα επιτόκια για να δανείσουν τη χώρα, απέναντι  στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία θα κλείσει την κάνουλα της φτηνής χρηματοδότησης, και απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας που, στην πιο αισιόδοξη περίπτωση, θα δυσχεράνουν την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ.   Η ανεργία θα αρχίσει πάλι να αυξάνεται, και η νεολαία θα αναζητεί με ακόμα μεγαλύτερη σπουδή την τύχη της στο εξωτερικό.  Οι προοπτικές της χώρας θα επιδεινωθούν» καταλήγει η ανάλυση του ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

3 απορίες για το Υπουργείο17/09/201416:40

1) Τα πρώτα 3 στα οποία έχει παύλα ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί εσείς τα κοστολογείτε? Δεν θα δεχθούμε πλέον τα υπογεγραμμένα ΕΣΠΑ? 2) Όταν ανήγγειλε μείωση του ΕΦΚ ο κος Σαμαράς είπε ότι δεν θα μειωθούν τα έσοδα γιατί θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης. Οι νόμοι της οικονομίας ισχύουν μόνο σε καθεστώς συγκυβέρνησης? 3) Το επίδομα ανεργίας σκέφτεται να το κόψει η κυβέρνηση Σαμαρά? Το λέω γιατί το κοστολογεί... Στο πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά προτίθεται να κοπεί? 4) η Ακύρωση ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ απολύσεων θα κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο 280 εκατομμύρια? Πόσες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ απολύσεις έχετε κάνει? Και όταν τελεσιδικήσουν γιατί να πληρώσει τις παρανομίες σας ο Ελληνικός Λαός? Γιατί να μην επιβαρύνουν τα κόμματά σας? 5) Η Σεισάχθεια είναι διαγραφή Χρεών και όχι επιβάρυνση του Κράτους με Ιδιωτικά Χρέη.. Εδώ ρωτάω και τους 2 τι εννοούν με 2 και 10 δις αντίστοιχα? Ότι θα κρατικοποιήσουμε τα χρέη των επιβαρυμένων νοικοκυριών? Αυτό που κάναμε 20 χρόνια για τους μεγαλοκαρχαρίες αλλά και μεσαίους (από κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά) θα το συνεχίσουμε? Πάλι τα ίδια?

Απάντηση
Η πολλή Δεξιά τυφλώνει?17/09/201415:47

Δεν βλέπεται ρε ότι συμφωνεί το υπουργείο με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ?? Είστε τυφλοί μόνο σε 2 πράγματα διαφωνούν στη επιδότηση ενοικίου (το υπουργείο υπολόγισε 2.666 τετραγωνικά σπίτι) και στην επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 που πάλι το Υπουργείο υπερκοστολογεί! Καλά δεν βλέπετε την προπαγάνδα και ας είναι μες τα μούτρα σας!! "Λεφτά Υπάρχουν μόνο για Δεξιούς" αυτή είναι η σωστή φράση!! Και τέλος να μας απαντήσουν και κάτι τελευταίο: Γιατί στο Υπουργείο Οικονομικών είναι άτομα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μόνο? Πτυχία το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι δεν έχουν? Από ότι θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια μια χαρά υπήρχαν. Τελειώσανε τα ψέμματα της Δεξιάς ζούμε σε μια μετα-Χουντική εποχή και έχουμε ανάγκη από ένα νέο 1981! Συγνώμη Δεξιούληδες αλλά έφτασε το ζωνάρι στη σπονδυλική, δεν μπορούμε να βάζουμε άλλο πλάτη. Τον Πούλο

Απάντηση
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης17/09/201413:01

Που αποτελεί συνέχεια των προγραμματων που εκκίνησαν το 2010 έχει οδηγήσει το χρέος και μετά το κούρεμα στα 400δις. Αυτό βέβαια κανείς δεν μας λέει πως θα το θεωρήσουμε βιώσιμο. Αντίθετα οι φωστήρες προβληματίστηκαν για τα 17 δις, που θα βρεθούν. Γελά ο κόσμος μαζί σας ρεεεεεεεεε!!!!

Απάντηση
kamares17/09/201411:55

Παλι αρρχισανε τα παραμυθια στην κυβερνηση?? Για ποιο λογο εκανε αυτη την ρευνα το Υπουργειο και ποιον εξυπηρετη?? Γιατι χαθηκαν εργατο-ωρες, υπαληλοι κλπ για αυτο το θεμα και δεν δουλεψαν κανονικα για να εξυπηρετησουν τον κοσμο και οχι την κυβερνηση?? Με απλα λογια, του κωλου ειναι αυτα και συναιχιζουν να φοβηζουν τον κοσμο για να μην χασουν την καρεκλα και την μασα!! (για τους πολυξερους, δεν ειμαι ουτε Συριζαιος ουτε τιποτα. Απλα θελω να σκεφτείτε λιγο το τι παιζει και να μην σας κοροιδευουν με την καραμελα οπως τα μικρα παιδια)

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία