Γάλλος πρωθυπουργός: Και η Γερμανία έχει ανάγκη την οικονομική ανάκαμψη

Γάλλος πρωθυπουργός: Και η Γερμανία έχει ανάγκη την οικονομική ανάκαμψη

Ο Μανουέλ Βαλς χαιρέτισε την έναρξη της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και κάλεσε τον Ντράγκι να πάει «πιο μακριά» σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες τόνωσης της ανάκαμψης


Γάλλος πρωθυπουργός: Και η Γερμανία έχει ανάγκη την οικονομική ανάκαμψη
Η Γερμανία δεν μπορεί να «αποποιηθεί τις ευθύνες της», έχει και εκείνη «επίσης ανάγκη την ανάκαμψη» της οικονομικής δραστηριότητας, εν μέσω της επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στο σύνολό της, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Μιλώντας στο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Λα Ροσέλ, στη δυτική Γαλλία, χαιρέτισε την έναρξη της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), καλώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρό της, τον Μάριο Ντράγκι, να πάει «πιο μακριά» σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες τόνωσης της ανάκαμψης.

«Το αναγνωρίζουμε: η νομισματική πολιτική έχει αρχίσει να αλλάζει. Αλλά πρέπει να πάμε πιο μακριά», είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ο οποίος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έχει επανειλημμένα κρίνει ότι είναι υπερβολικά υψηλή η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ.

Κλείσιμο
«Η θέση του προέδρου της ΕΚΤ σήμερα είναι αυτή που υπερασπιζόμαστε, είναι αυτή που είχε εκφραστεί πριν από δύο χρόνια από τον πρόεδρο» Φρανσουά Ολάντ, συνέχισε ο Βαλς. «Είναι η ίδια την οποία κηρύσσουν πολυάριθμοι διεθνείς θεσμοί, οικονομολόγοι. Είναι αυτή που εκφράζω εδώ και πέντε μήνες», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι προανήγγειλαν το Σάββατο στο Παρίσι την πραγματοποίηση Συνόδου της ΕΕ στην Ιταλία στις αρχές Οκτωβρίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

Τη Σύνοδο αυτή θα ακολουθήσει στα τέλη Οκτωβρίου, κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας, μια ακόμη σύνοδος με τη συμμετοχή μόνον των κρατών μελών της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης