Der Spiegel: Η Γερμανία παρακολουθούσε και την Αλβανία

Der Spiegel: Η Γερμανία παρακολουθούσε και την Αλβανία

Το Der Spiegel υποστηρίζει ότι αντλεί τις πληροφορίες του από έγγραφα που δόθηκαν στη CIA από έναν κατάσκοπο που προερχόταν από τις τάξεις της BND

Der Spiegel: Η Γερμανία παρακολουθούσε και την Αλβανία
Εδώ και χρόνια κατασκοπεύουν την Αλβανία οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, ώστε να πληροφορηθούν για το «οργανωμένο έγκλημα», αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, μία εβδομάδα έπειτα από παρόμοιες αποκαλύψεις που αφορούσαν στην Τουρκία.

Στην έκδοσή του που θα κυκλοφορήσει αύριο, το περιοδικό αναφέρει πως η Αλβανία βρισκόταν στον κατάλογο των «κρατών-κλειδιά» που παρακολουθούνταν από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών (BND) ακόμη και πριν από την προσχώρηση της χώρας στο ΝΑΤΟ το 2009.

Πριν από μία εβδομάδα, το Der Spiegel αποκάλυψε πως οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, και πως παρακολουθούν την Τουρκία, έναν άλλο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, από το 2009.

Κλείσιμο
Οι τουρκικές αρχές κάλεσαν τη Δευτέρα τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Άγκυρα για να του γνωστοποιήσουν την «ανησυχία» και τη «δυσφορία» τους, καταγγέλλοντας πρακτικές που δεν «πρέπει να είναι ανεκτές».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Der Spiegel υποστηρίζει ότι αντλεί τις πληροφορίες του από έγγραφα που δόθηκαν στη CIA από έναν κατάσκοπο που προερχόταν από τις τάξεις της BND. Η υπόθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον Ιούλιο την απέλαση του σταθμάρχη της CIA στη Γερμανία και είχε προκαλέσει ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο συμμάχων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης