Ιταλική μαφία: Από την... ομερτά στο Facebook

Ιταλική μαφία: Από την... ομερτά στο Facebook

Ο όρκος σιωπής που παλαιότερα ίσχυε χωρίς εξαιρέσεις φαίνεται πως ξεπεράστηκε από το κοινωνικό δίκτυο που κατέκτησε και τους μαφιόζους

Ιταλική μαφία: Από την... ομερτά στο Facebook
Πριν από λίγα χρόνια δεν θα διανοούνταν ποτέ κανένα μέλος της ιταλικής μαφίας να μιλήσει για τη ζωή και τη δράση του ούτε σε άλλο επίσης μέλος, πόσο μάλλον δημοσίως.

Η περίφημη «ομερτά», ο όρκος σιωπής που ίσχυε μεταξύ των μελών της μαφίας χωρίς εξαιρέσεις ήταν «ζήτημα ζωής και θανάτου». 

Κι όμως, τα ήθη της εποχής επηρέασαν και τη μαφία, καθώς αρχικά δημιουργώντας ψεύτικα προφίλ, τα μέλη της μαφίας έγιναν ενεργά μέλη και της διαδικτυακής κοινότητας. Δεν διστάζουν μάλιστα να ποστάρουν φωτογραφίες από τη χλιδάτη ζωή που κάνουν, καθώς θεωρούν εαυτούς «υπεράνω νόμου».
Κλείσιμο

Τουλάχιστον αυτό ίσχυε για τον Domenico Palazotto, ένα από τα αφεντικά της Σισιλιάνικης μαφίας που ανέβαζε τις φωτογραφίες του κατά δεκάδες και δεν δίσταζε και να συνομιλεί μεταξύ σοβαρού και αστείου με... υποψήφια μέλη του οργανωμένου εγκλήματος! 



Ο εν λόγω κύριος ήταν μεταξύ των 95 συλληφθέντων του περασμένου Ιουνίου, κατά την «επιχείρηση Αποκάλυψη» της ιταλικής αστυνομίας. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης