Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Χαμένοι και οι δύο!

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Χαμένοι και οι δύο!

Ο Ηρακλής των δεκάδων προβλημάτων, με το γκολ του Κυριακίδη άγγιξε την 2η νίκη στο πρωτάθλημα! Όμως μια... καραμπόλα στο 89' που έχρισε σκόρερ τον Μπέρτο (1-1) και 2 απίθανες επεμβάσεις του Ντοναρούμα σε «νεκρό χρόνο» έδωσαν στον Αστέρα τον βαθμό στο Καυτανζόγλειο

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Χαμένοι και οι δύο!
Με τον Ηρακλή να είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και τον Αστέρα να βρίσκεται πολύ πιο κάτω από όσο μας είχε συνηθίσει, οι δύο ομάδες ήταν λογικό να ήθελαν τη νίκη που θα τους έδινε σημαντική ανάσα για την συνέχεια. Και οι δύο προσπάθησαν να την πετύχουν, είχαν καλές στιγμές, αλλά τελικά το 1-1 αφήνει και τις δύο ανικανοποίητες. Ειδικά τους γηπεδούχους ακόμα περισσότερο, καθώς ειδικά στο δεύτερο μέρος είχαν πιο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Και δεν το κατάφεραν γιατί είχαν απέναντί τους τον Ντοναρούμα. Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν εντυπωσιακός με αποκορύφωμα την διπλή απόκρουση στις καθυστερήσεις, δίνοντας έτσι έναν σημαντικό βαθμό στην ομάδα του, αν και ξαναλέμε τόσο οι Αρκάδες, όσο και οι Θεσσαλονικείς ήθελαν τη νίκη και μόνο.

Κλείσιμο
Με τον βαθμό αυτό η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έμεινε στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς, ενώ αυτή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έφτασε τους 12 και ανέβηκε στην 11η θέση μαζί με τους Κέρκυρα και Λεβαδειακό.

Λίγες οι στιγμές στο πρώτο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε τον φοβερό ρυθμό, αλλά πεντάλεπτα στα οποία πότε οι γηπεδούχοι, πότε οι φιλοξενούμενοι φόρτσαραν και δημιουργούσαν ευκαιρίες. Την μεγαλύτερη την έχασαν οι «κυανόλευκοι» με τον Ντοναρούμα στο 15' να νικάει στο τετ α τετ τον Περόνε, ο οποίος ωστόσο είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι στο διάστημα αυτό είχαν μια επίσης καλή στιγμή με τον Χουάντερσον να διώχνει με υπερένταση του σουτ του Μάσα.

Γεμάτο συγκινήσεις το δεύτερο
Η επανάληψη δεν είχε την παραμικρή σχέση με το πρώτο μέρος, καθώς εκτός από τα δύο γκολ που μπήκαν υπήρξαν δοκάρια και άλλες μεγάλες χαμένες ευκαιρίες. Η αρχή έγινε μόλις στο 46' με τον Ντοναρούμα να διώχνει με δυσκολία το απευθείας φάουλ του Μοντέιρο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Χουάντερσον νίκησε και πάλι τον Μάσα σε φάουλ του Αργεντίνου. Με τις ευκαιρίες να χάνονται η μία την άλλη (η μεγαλύτερη το δοκάρι του Λεοζίνιο στο 74'), φτάσαμε στο 76' για να υπάρξει σκορ. Ο Περόνε έβγαλε φοβερή κάθετη στον Κυριακίδη, αυτός πέρασε τον Ιταλό τερματοφύλακα και προ κενής εστίας έκανε το 1-0. Με την ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 79' είδαν το δοκάρι να σταματά την κεφαλιά του Ιγκλέσιας που στην προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να βάλει αυτογκόλ.

Αν έχεις τύχη και Ντοναρούμα διάβαινε...
Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ηρακλής θα έπαιρνε τη νίκη και τους σημαντικότατους τρεις βαθμούς η τύχη του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη. Και το έκανε δύο φορές. Αρχικά στο 89' όταν ο Βοσνακίδης προσπαθώντας να διώξει έστειλε την μπάλα στο σώμα του Μπέρτου που έκανε το τελικό 1-1. Στις καθυστερήσεις μάλιστα του γύρισε ακόμα περισσότερο την πλάτη της, όταν ο Ντοναρούμα αρχικά στο φάουλ του Περόνε και εν συνεχεία στο σουτ του Στάμου κατάφερε να διώξει με το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης