Το χαμόγελο στο πρόσωπο του Βλάνταν Ίβιτς όταν προέκυψε το αντάμωμα με τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ τα έλεγε όλα… Σίγουρα στο μυαλό του ήρθαν οι εικόνες από τις προ εξαετίες διπλές αναμετρήσεις (για τον ίδιο γύρο της διοργάνωσης).
Τότε που ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει στο β’ ημίχρονο το γκολ του Λουίς Σουάρεζ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο Άμστερνταμ, αλλά στον επαναληπτικό αν και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0 στο ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει στο 60’ με 1-3.
Κι ο Ίβιτς ήταν ο μοιραίος καθώς 15 λεπτά πριν το φινάλε (κι ενώ το σκορ είχε γίνει 2-3) έχασε πέναλτι με το ματς να ολοκληρώνεται με την οδυνηρή ισοπαλία 3-3.
«Για να είμαι ειλικρινής περίμενα αυτήν την ομάδα. Είχα μία αίσθηση ότι θα κληρωθούμε με τον Άγιαξ. Έχουμε παίξει ξανά στο παρελθόν, ξέρουμε ότι είναι μία τεράστια ομάδα με μεγάλη ιστορία, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλα όσα σας έχω πει μας δίνουν παραπάνω κίνητρο να προετοιμαστούμε και να πετύχουμε την πρόκριση», είπε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός και συμπλήρωσε:
«Έχουμε δει τον Άγιαξ γιατί έχει δώσει αρκετά φιλικά ματς εδώ κοντά μας. Και αυτοί όπως εμείς βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και δοκιμάζουν διάφορα. Όσο πλησιάζει το παιχνίδι πιστεύω και οι παίκτες μου θα πάρουν την φρεσκάδα που χρειάζονται για να είναι έτοιμοι. Η λογική λέει πως το ίδιο κάνουν και οι αντίπαλοι οπότε στα επόμενα ματς θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Οι παίκτες μου πρέπει να έχουν πίστη ότι μπορούν να προκριθούν. Βέβαια πάντα υπάρχει ο αντίπαλος που είναι απέναντι αλλά εγώ πιστεύω στην ομάδα μου και στους παίκτες μου και θα δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε αφού λύσουμε και κάποια μικρά πραγματάκια που πρέπει».
Τέλος αναφερόμενος στις προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο ομάδων τόνισε: «Έχω μία πίκρα από αυτές τις δύο αναμετρήσεις το 2010 γιατί παίξαμε δύο καλά παιχνίδια δεν χάσαμε κανένα αλλά μείναμε εκτός απέναντι από έναν Άγιαξ που τότε ήταν πάρα πολύ δυνατός. Είχαμε πίστη ότι θα το κάνουμε και βρεθήκαμε κοντά. Έτσι και φέτος πρέπει να έχουμε αυτή την πίστη και με κάποια πράγματα που θέλω να αλλάξω, είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».