ΑΕΚ: Χάνουν τα χρήματα οι πρώην

ΑΕΚ: Χάνουν τα χρήματα οι πρώην

Τα δεδομένα αλλάζουν άρδην μετά την απόφαση της ΕΠΟ, που έκρινε ότι όταν μια ΠΑΕ διαλύεται τα χρέη της δεν μεταφέρονται στο ερασιτεχνικό σωματείο

ΑΕΚ: Χάνουν τα χρήματα οι πρώην
Απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ «θωρακίζει» την ΑΕΚ, αφού όσοι πρώην παίκτες της «Ενωσης» είχαν λαμβάνειν από την ΠΑΕ, Έλληνες ή ξένοι, χάνουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 24 Ιουλίου, ακύρωσε την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA, δικαιώνοντας τον Μακεδονικό στην υπόθεση εναντίον του ποδοσφαιριστή Τσβέτομιρ Τσίπεφ. Σε πρώτη φάση η FIFA είχε αποφασίσει τον υποβιβασμό του Μακεδονικού από την τέταρτη κατηγορία στα τοπικά πρωταθλήματα, λόγω των οφειλών που υπήρχαν προς τον ποδοσφαιριστή.

Κλείσιμο
Τα δεδομένα αλλάζουν άρδην μετά την απόφαση της ΕΠΟ, που έκρινε ότι όταν μια ΠΑΕ διαλύεται τα χρέη της δεν μεταφέρονται στο ερασιτεχνικό σωματείο, ενώ αρχικά στο αντίθετο ακριβώς είχε βασιστεί η FIFA  για να ζητήσει τον υποβιβασμό του Μακεδονικού. Η πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ αποτελεί πλέον δεδικασμένο και ουσιαστικά «προφυλάσσει», από οποιαδήποτε προσφυγή μπορεί να γίνει μελλοντικά.

Ασφαλώς, αυτή η εξέλιξη ικανοποιεί τους «κιτρινόμαυρους», όχι όμως και πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, όπως ο Γκερέιρο, ο Καφές, ο Αραμπατζής, ο Κωνσταντόπουλος και πολλοί άλλοι, που βλέπουν ότι σχεδόν εξαφανίστηκαν οι πιθανότητες να εισπράξουν κάποια στιγμή κάποια από τα χρήματα που τους όφειλε η ΠΑΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης