AP: Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση οι εκλογές

AP: Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση οι εκλογές

Εκτενής αναφορά στη δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος»

AP: Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση οι εκλογές
Για την πρώτη εκλογική δοκιμασία της «ετοιμόρροπης κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα» αυτή την Κυριακή μιλά σε άρθρο του το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Assosiated Press.

«Πολλά έχουν αλλάξει στα δύο χρόνια από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε οριακά στις βουλευτικές εκλογές. Στα μέσα του 2012, η χώρα ήταν στο χείλος μιας πιθανής χαοτικής εξόδου από την ομάδα των ευρωπαϊκών χωρών που χρησιμοποιούν ως το νόμισμα το ευρώ. Κι όλα αυτά εν μέσω βαθιάς πολιτικής και οικονομικής αστάθειας», γράφει το δημοσίευμα, ενώ συνεχίζει, λέγοντας: «Από τότε , στον συνασπισμό έχουν μείνει τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς επέβλεψε μια τεράστια δημοσιονομική ανάκαμψη και η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη έπειτα από έναν εφιάλτη που κράτησε τη χώρα σε ύφεση για έξι ολόκληρα χρόνια και μείωσε το ένα τέταρτο της οικονομίας. Ωστόσο, η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, ενώ παραμένει η βαθιά πτώση των εισοδημάτων και των τιμών των ακινήτων».

Κλείσιμο
Προβάλλοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως φαβορί για τις Ευρωεκλογές αναφέρει ότι ο πόνος από τα μέτρα λιτότητας είναι κορυφαίο ζήτημα για τους ψηφοφόρους.

Πάντως, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η πρώτη θέση στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και η κατίσχυση των συνδυασμών του στους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Τέλος, σημειώνει το άρθρο, ο Σαμαράς συνεχίζει να μιλάει για αντιπολίτευση που δημιουργήθηκε από την κρίση, η οποία όταν θα εξαφανιστεί θα πάρει τον συνδυασμό μαζί του...

Το AP κάνει εκτενή αναφορά και στη δημοσκόπηση της Alco που έγινε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» που δίνει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ 23,4%. (Δείτε ΕΔΩ)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης