Παρέα με τον Darth Vader...

Παρέα με τον Darth Vader...

Το Κολωνάκι γέμισε υπερήρωες χάρη στο Cosplay του Comicdom Con Athens 2016

Παρέα με τον Darth Vader...

Cosplay: Το Κολωνάκι γέμισε υπερήρωες

Κλείσιμο

Naruto, Deadpool, Darth Vader, Sheeva, Jumaru, Kunimitsu, Zelda: αν τα ονόματα αυτά δεν σου λένε απολύτως τίποτα, τότε πιθανότατα δεν θα βρεις κανένα νόημα στο φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί. Ούτε θα καταλάβεις ποτέ τον λόγο που δύο ολόκληρα αμφιθέατρα, ένα στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση και ένα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, γέμισαν με κόσμο το Σάββατο, 16 Απριλίου, για να δουν όσους είχαν φτιάξει κοστούμια εμπνευσμένα από τους παραπάνω χαρακτήρες. Αν, όμως, έχεις μεγαλώσει με videogames και anime (γιαπωνέζικα κινούμενα σχέδια), τότε ένας διαγωνισμός cosplay είναι αρκετός για να σε κάνει να βρεθείς σε ουρά αναμονής στη Μασσαλίας για περισσότερο από δύο ώρες.

Ο διαγωνισμός είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2016, η οποία αξίζει να αναφερθεί πως κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο. Ειδικά φέτος επικρατούσε το αδιαχώρητο, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια της τριήμερης έκθεσης (15, 16 και 17 Απριλίου). Οταν, μάλιστα, τους προτείναμε ως λύση για του χρόνου κάποιο Ολυμπιακό Ακίνητο, δεν τους φάνηκε καθόλου κακή η ιδέα - και μεταξύ σοβαρού και αστείου θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά. Η εποχή που τα κόμικς στην Ελλάδα αφορούσαν ελάχιστους και ανάλογες εκθέσεις προσέλκυαν μόνο μερικές εκατοντάδες κόσμου, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αν βρεθεί ένας χορηγός να καλύψει το ενοίκιο των εκθεσιακών χώρων, ώστε να μείνει η έκθεση με ελεύθερη είσοδο όπως γίνεται μέχρι στιγμής, τότε η μετακόμιση είναι επιβεβλημένη.

Ας επιστρέψουμε όμως στον διαγωνισμό Cosplay. Η είσοδος γινόταν μόνο με προσκλήσεις και -όπως ήταν αναμενόμενο- δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση ούτε για… δείγμα. Κατά τις 8 το απόγευμα ξεκίνησαν να ανεβαίνουν στη σκηνή οι πρώτοι από τους 30 συμμετέχοντες του ατομικού προγράμματος και αμέσως μετά ακολούθησαν αυτοί του ομαδικού. Κάθε εμφάνιση φυσικά συνοδευόταν από τα ανάλογα χειροκροτήματα και επιφωνήματα, με τις γυναικείες παρουσίες της εκδήλωσης να διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος ως προς τη δημοφιλία τους ανάμεσα στο κοινό. Τελικός νικητής αναδείχθηκε, μετά από σχετική ψηφοφορία, η Λία Ρόκου, με τη στολή της να εμπνέεται από τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών “The legend of Zelda”. Εκτός από μια σειρά δώρων από χορηγούς, η Λία θα αναλάβει επίσης να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα cosplay, EuroCosplay, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης