Άρωμα… Κυκλάδων

Άρωμα… Κυκλάδων

Στo νέο Cycladic Cafe του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μπορείς να απολαύσεις ωραίες κυκλαδίτικες γεύσεις

Άρωμα… Κυκλάδων
Σίγουρα το πλέον πολύτιμο που έχει να επιδείξει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο κέντρο της Αθήνας είναι οι συλλογές του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι περνάει απαρατήρητο το νέο Cycladic Cafe του Μουσείου, που προσφέρει στον επισκέπτη μία μοναδική ευκαιρία να χαλαρώσει σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον και να γευτεί γεύσεις με άρωμα… Κυκλάδων.

Ένας κήπος στο κέντρο της πόλης σας περιμένει για να απολαύσετε τον καφέ σας, να πάρετε το πρωινό σας ή το brunch, αλλά και να γευματίσετε και κανονικά εάν το επιθυμείτε. Φως και βλάστηση συνδυάζονται αρμονικά με γεύσεις και αρώματα της κυκλαδίτικης γης σε ένα αίθριο, που θα αποτελέσει το καταφύγιό σας.

Κλείσιμο
Τον φωτισμό, που εκμεταλλεύεται και το φυσικό φως, υπογράφει η Ελευθερία Ντεκώ, ενώ για τον σχεδιασμό του χώρου φέρει την ευθύνη το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects, που εμπνεύστηκε από τη συλλογή της Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου.



Το menu επιμελείται η Begnis Catering και περιλαμβάνει σάντουιτς με διάφορες ποικιλίες ψωμιού και τυριά από τις Κυκλάδες, τα μοναδικά αυγά ποσέ από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, που σερβίρονται πάνω σε τραγανή τάρτα από ναξιώτικες πατάτες και τρυφερό αχνιστό σπανάκι, λαχταριστές ομελέτες, ελαφριά γεύματα, όπως σούπα λαχανικών, λεπτές φέτες από Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι, μαριναρισμένες με θαλασσινό αλάτι, μοσχολέμονο, χυμό από πορτοκάλι και μυρωδικά, ελληνική σαλάτα με καλαθάκι Λήμνου, παξιμάδια μαριναρισμένα με αγουρέλαιο και κάπαρη, πράσινη σαλάτα με μελωμένη ψητή κολοκύθα, ξερά σύκα, σταφίδες, ψητό χαλούμι στη σχάρα και σάλτσα με βαλσάμικο και πετιμέζι, αλλά και κυρίως πιάτα, όπως ψητό φιλέτο μπακαλιάρου στη σχάρα, με σάλτσα από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι και αρωματικά βότανα, σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος με τηγανιτές πατάτες Νάξου και δροσερό γιαούρτι με ψιλοκομμένο αγγούρι, χειροποίητα ζυμαρικά του χωριού με σπιτική σάλτσα.

Επίσης, το μενού περιλαμβάνει λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών αλλά και πολύ καλές επιλογές για ποτήρι κρασί. Ξεναγηθείτε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και ύστερα απολαύστε το μενού του νέου Cycladic Cafe.

Info:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
Το Cycladic Café λειτουργεί προς το παρόν τις ώρες και μέρες του Μουσείου: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη κλειστά
Tηλ. 210 7228321-3

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης