Το μυστικό για καλύτερο ύπνο κρύβεται σε μια αναπάντεχη μυρωδιά – Σε ποια;

Το μυστικό για καλύτερο ύπνο κρύβεται σε μια αναπάντεχη μυρωδιά – Σε ποια;

Αν έχετε καλή σχέση μαζί του και αν τρέφετε αισθήματα αγάπης και έρωτα, η μυρωδιά του μπορεί να σας αποκοιμίσει εύκολα και να σας χαρίσει ύπνο ελαφρύ

200218193325_scent
Η όσφρηση είναι μια ισχυρή, αλλά υποτιμημένη μάλλον αίσθηση. Έχουμε μάθει στο παρελθόν ότι η μυρωδιά ενός τριαντάφυλλου ή το αιθέριο έλαιο από λουλούδια και μυρωδικά, μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση του ύπνου, αλλά τώρα μια νέα έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά έδειξε ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον νέο άρωμα που μπορεί να σας κάνει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο καλά: το άρωμα του συντρόφου σας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα ύπνου από 155 συμμετέχοντες σε ρομαντικές, μακροχρόνιες σχέσεις. Κάθε συμμετέχων πήρε δύο ξεχωριστά μπλουζάκια, τα οποία θα φόραγε στον ύπνο. Το ένα ήταν ένα αχρησιμοποίητο T-Shirt, ενώ το άλλο είχε φορεθεί από τον σύντροφό του για μια περίοδο 24 ωρών, που στη συνέχεια καταψύχθηκε για να διατηρήσει τη μυρωδιά. Κάθε βράδυ οι συμμετέχοντες φορούσαν smart watches για να συλλέγουν δεδομένα και να μετρούν πόσο καλά κοιμούνται.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης