Η διατροφή που μειώνει κατά 23% τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Η διατροφή που μειώνει κατά 23% τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη

Σημαντικά θετική επίδραση για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη φαίνεται πως έχει η επιλογή συγκεκριμένων τροφίμων στη διατροφή μας

Η διατροφή που μειώνει κατά 23% τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη
Μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 φαίνεται πως έχουν οι άνθρωποι που ακολουθούν με προσήλωση χορτοφαγική διατροφή σε σύγκριση με όσους δεν είναι τόσο πειθαρχημένοι σ’ αυτή τη διατροφική επιλογή. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές σε νέα μετά-ανάλυση από την Σχολή Χάρβαρντ Τ.Η. Chan Δημόσιας Υγείας και δημοσιεύθηκε στο JAMA Internal Medicine.

«Οι χορτοφαγικές διατροφές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος και δημοφιλία τα τελευταία χρόνια έτσι σκεφτήκαμε πως θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να προσδιορίσουμε τη γενική σχέση τους με τον κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη, ειδικά για εκείνες τις διατροφές που μπορούν να μεταβάλλονται ουσιαστικά», δήλωσε ο Δρ. Frank Qian πρώτος συγγραφέας και επικεφαλής της μελέτης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης