Άνδρες – Γυναίκες: Έχουν τελικά διαφορές στον εγκέφαλό τους;

Άνδρες – Γυναίκες: Έχουν τελικά διαφορές στον εγκέφαλό τους;

Την ύπαρξη ενός unisex εγκεφάλου χωρίς ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες υποστηρίζει καθηγήτρια του βρετανικού Πανεπιστημίου Άστον

Άνδρες – Γυναίκες: Έχουν τελικά διαφορές στον εγκέφαλό τους;
Αρκετά συχνές είναι οι επιστημονικές μελέτες που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στον «γυναικείο» και στον «ανδρικό» εγκέφαλο, με τον αντίλογο να υποστηρίζει ότι τελικά ο εγκέφαλος είναι «unisex» και ότι οι όποιες νευροβιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Τη δεύτερη αυτή άποψη έρχεται να υποστηρίξει μέσω του νέου της βιβλίου με τίτλο «Ο έμφυλος εγκέφαλος: Η νέα νευροεπιστήμη που διαλύει το μύθο του γυναικείου εγκεφάλου» (εκδ. The Bodley Hand, 2019) η γνωσιακή νευροεπιστήμονας Τζίνα Ρίπον, καθηγήτρια του βρετανικού Πανεπιστημίου ΛΑστον του Μπέρμιγχαμ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση του βιβλίου στην Telegraph, στόχος της Δρ. Ρίπον είναι να ξεριζώσει τον νευροσεξισμό, προτάσσοντας ως βασικό μήνυμα ότι «ένας έμφυλος κόσμος θα παράγει έναν έμφυλο εγκέφαλο».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης