Έρευνα: Οι σημερινοί νέοι καπνίζουν και πίνουν λιγότερο αλλά είναι «κολλημένοι» στον υπολογιστή

youn_09

Η «Γενιά της Λογικής» ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποτό και το κάπνισμα... αλλά είναι αντικοινωνική

Η σημερινή γενιά καπνίζει και πίνει λιγότερο, είναι πιο κλειστή κι επικοινωνεί μέσω του διαδικτύου.

Έκθεση της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αποκαλύπτει τις συνήθειες των σημερινών 18χρονων.

Η νέα γενιά ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής τουλάχιστον σε ότι αφορά το ποτό και το κάπνισμα και είναι αντικοινωνική..

Η «γενιά της λογικής», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail», περνάει πολύ χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή, μιλάει ώρες στο τηλέφωνο σε βάρος της διαπροσωπικής επικοινωνίας. Επιπλέον, έχει περιορίσει το κάπνισμα αλλά και το ποτό.

«Το 2007, στη Βρετανία απαγορεύτηκε το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα προσθέτοντας πως πιθανόν για το λόγο αυτό το κάπνισμα έπαψε να είναι μόδα τουλάχιστον για τη νέα γενιά.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, τα σημερινά 18χρονα πίνουν και καπνίζουν λιγότερο από τους γονείς τους όταν ήταν στην ηλικία τους.

Η νέα γενιά είναι «κολλημένη» στην οθόνη του υπολογιστή: είτε είναι στο Facebook είτε σερφάρει σε άλλα social media. Μπορεί επίσης να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή.

«Στη δεκαετία του '80,τα 18χρονα κατανάλωναν αλκοόλ,κάπνιζαν και πήγαιναν με τους φίλους τους σε μπαράκια. Αντιθέτως, η «γενιά του σήμερα» είναι κλεισμένη στο καβούκι της.Τον περισσότερο χρόνο είναι μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή,καπνίζει και πίνει λιγότερο«, επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης.

Τα στατιστικά στοιχεία αντανακλούν τη σημερινή πραγματικότητα.

Το 2005, περίπου το 66% των Βρετανών, ηλικίας 18-24 ετών,υποστήριζαν ότι κατανάλωναν αλκοόλ. Το 2017, το ποσοστό αυτό ολίσθησε στο 54%.

Το κάπνισμα επίσης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Το 2000, περίπου το ένα τρίτο των Βρετανών (34%),ηλικίας 18 έως 24 ετών,δήλωναν καπνιστές. Σε διάστημα επτά ετών, το ποσοστό μειώθηκε στο 23%.

Εκτός από το ποτό και το κάπνισμα,τα 18χρονα έκοψαν και...χρόνο από τους φίλους τους.

Το 2000, τα 18χρονα αφιέρωναν,κατά μέσο όρο περίπου μιάμιση ώρα (88 λεπτά )στους φίλους τους.Το 2015,ο χρόνος αυτός δεν ξεπερνούσε τα 61 λεπτά.

Επιπλέον, το 2000 αφιέρωναν την ημέρα,κατά μέσο όρο,12 λεπτά στον υπολογιστή, ενώ το 2015 τουλάχιστον 29 λεπτά. Πριν από 18 χρόνια, τα 18χρονα αφιέρωναν μόνο 11 λεπτά την ημέρα σε παιχνίδια στον υπολογιστή, ενώ το 2015 περίπου 42 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Spy

Είναι πού δέν έχουν.. χρόνο. Ας είχαν ένα.. τρίτο χέρι καί θα σούλεγα εγώ.

αλικη

χειρότερο ναρκωντικό είναι αυτό

Πόπη

Αλίκη πίσω στο Δημοτικό!

είπε η τεχνολογικά αγράμματη Αλίκη

καπνίζοντας το 15ο τσιγάρο σήμερα

Νάγια Οικονόμου

Σίγουρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

coworkers

Η απιστία είναι πιθανότερη αν ένας εργαζόμενος στη δουλειά του έχει πολλές ευκαιρίες για κοινωνικές σχέσεις με το αντίθετο φύλο, δείχνει νέα έρευνα - Ποια επαγγέλματα «ευνοούν» τα διαζύγια

couple

«Είναι πάντα εντάξει να πει κανείς όχι στη σεξουαλική δραστηριότητα με την οποία δεν αισθάνεται άνετα, όποια κι αν είναι η κατάσταση», δήλωσε η επικεφαλής της οργάνωσης Family Planning Association

1
workout01

Ξέρεις ότι πρέπει να γυμνάζεσαι αλλά δεν θέλεις να το κάνεις για κανένα λόγο. Δυστυχώς η γυμναστική είναι υγεία και χρειάζεται. Ακόμα και μερικά λεπτά άσκησης την ημέρα θα σου δώσουν ενέργεια και ζωή.

kate01__1_

Τώρα που φθινοπωριάζει το μόνο που θέλουμε είναι να χωθούμε στα πουλοβεράκια μας και να απολαύσουμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Τι γίνεται, όμως, με τα κιλάκια που πήραμε στις διακοπές; Δεν πρέπει να τα χάσουμε;