Κοιλιακοί: Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις για να δεις αποτελέσματα;

Κοιλιακοί: Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις για να δεις αποτελέσματα;

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε κοιλιακούς για να δούμε το αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί. Άλλοι λένε κάθε μέρα, άλλοι τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετό. Αλλά ποια είναι η αλήθεια;

woman-drinking-water-workout
Ξεκίνησαν οι ζέστες, οι διακοπές έρχονται, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος για να τελειοποιήσετε τους κοιλιακούς σας. Κάπου όμως βρήκατε ένα πρόγραμμα γρήγορων κοιλιακών προπονήσεων και σχεδιάζετε να τα κάνετε καθημερινά, επειδή αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σμιλέψετε τη κοιλιά σας, σωστά; ΟΧΙ ακριβώς.

Όταν κάνετε τις ίδιες ασκήσεις κάθε μέρα, ίσως προκαλείτε περισσότερη βλάβη παρά καλό. «Κάθε φορά που τροφοδοτείτε με δύναμη, προκαλείτε μικρο-δάκρυα στο μυ”, λέει ο Astrid Swan, πιστοποιημένος εκπαιδευτής NASM στο Bootcamp του Barry στο West Hollywood, CA (ο οποίος έχει δολοφονικά six packs).

“Ο μυς χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί και καθώς θεραπεύεται, μεγαλώνει και τότε βλέπετε αποτελέσματα.” Κάνοντας την ίδια άσκηση ή εκτελώντας το ίδιο μέρος του σώματος ξανά και ξανά, δεν θα έχετε κανένα απολύτως όφελος. Αντ ‘αυτού, θα είστε πιο επιρρεπείς στο να προκαλέσετε κάποιο τραυματισμό λόγω κατάχρησης.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο στο KeepUp
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης