Γιατί χωρίζει μια γυναίκα; Κι όμως, η πρώτος λόγος δεν είναι η απιστία...

Γιατί χωρίζει μια γυναίκα; Κι όμως, η πρώτος λόγος δεν είναι η απιστία...

Οι δέκα βασικοί λόγοι για τους οποίους το ωραίο φύλλο παίρνει διαζύγιο, όπως τους ανέδειξε έρευνα σε δείγμα 43 χιλιάδων γυναικών

divorce
Κι όμως, η απιστία δεν είναι ο πρώτος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες θα δώσουν στο σύζυγό τους τα παπούτσια στο χέρι.

Υπάρχουν κι άλλοι, σοβαρότεροι, για να διαβούν το κατώφλι του δικηγόρου.

Ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους για διαζευγμένους και μονογονεικές οικογένειες ζήτησε την γνώμη 43 χιλιάδων γυναικών που βίωσαν την εμπειρία του διαζευγμένου και ιδού τα αποτελέσματα:

Η πλειοψηφία των γυναικών δεν χώρισαν επειδή ο άντρας τους ήταν αρκετά ζωηρός αλλά γιατί δεν είχαν τους ίδιους στόχους, την ίδια φιλοσοφία ζωής, όπως υποστηρίζουν. Βεβαίως, η απιστία ήταν ένας από τους λόγους για να επιλέξει μία γυναίκα το διαζύγιο αλλά υπάρχουν και άλλοι όπως η κακομεταχείριση, η συνεχής διαφωνία, ακόμα και η πλήξη.

Είναι γεγονός πώς το ένα τρίτο των γάμων σήμερα καταλήγει στο διαζύγιο.

Σε μια προσπάθεια να γίνουν καλύτερα αντιληπτοί οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες επιλέγουν το διαζύγιο, ο ιστότοπος για διαζευγμένους και μονογονεϊκές οικογένειες «Next Love» ζήτησε από 43 χιλιάδες γυναίκες που είχαν την εμπειρία του χωρισμού να καταγράψουν τους δέκα σημαντικότερους λόγους για τους οποίους επέλεξαν το διαζύγιο.

Κλείσιμο
«Διαφορετικοί στόχοι ζωής, απιστία και συνεχείς καβγάδες είναι οι τρεις πρώτοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες παίρνουν διαζύγιο. Η έλλειψη κοινών συμφερόντων μακροχρόνια μπορεί να οδηγήσει στην δεύτερη αιτία διαζυγίου, την απιστία», δηλώνει η CEO του ιστότοπου «NextLove», Σίγκουρντ Βένταλ.

«Ενώ η απιστία μπορεί μερικές φορές να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σώσει κανείς το γάμο του, μπορεί επίσης να είναι και λόγος διαζυγίου. Στην πραγματικότητα, το 29,2% των γυναικών δήλωσαν ότι η μοιχεία ήταν ο βασικότερος λόγος για να πάρουν διαζύγιο».

Για το 10,9% των ερωτηθέντων,οι συνεχείς διαφωνίες ήταν η βασική αιτία διαζυγίου ενώ η έλλειψη οικειότητας με τον σύντροφο έρχεται στην τέταρτη θέση.

«Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν σασπένς στο κρεβατοκάμαρα και μια δραστήρια σεξουαλική ζωή.Αν δεν την έχουν, θα την αναζητήσουν αλλού κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του γάμου τους.
Η έλλειψη οικειότητας μπορεί κάλλιστα να καταστρέψει έναν γάμο», εξηγεί η Σίγκουρντ Βεντάλ.

Η πέμπτη αιτία διαζυγίου είναι για το 5,6% των γυναικών η ψυχική ασθένεια του συζύγου.

Η συμβίωση με σύντροφο που έχει ψυχολογικά προβλήματα είναι δύσκολη. Για το 5% η κακή συμπεριφορά του συντρόφου είναι ο έκτος βασικός λόγος διαζυγίου.

Για το 4,2%, η πλήξη είναι ο ο δολοφόνος σχέσεων (έβδομη θέση).

Στην όγδοη θέση ακολουθεί η κακοποίηση από τον σύντροφο ενώ στην ένατη θέση η γυναίκα αποφασίζει να πάρει διαζύγιο γιατί έχει πολλά προβλήματα στο σπίτι. Στη δέκατη και τελευταία θέση έρχονται τα οικονομικά προβλήματα.

«Νομίζω ότι αυτή η λίστα αντιπροσωπεύει αρκετά καλά τους λόγους για τους οποίους πολλές γυναίκες ζητούν διαζύγιο από τους άνδρες τους. Το καλό είναι ότι, αφού ξεπεράσουν το διαζύγιο, είναι έτοιμες να ψάξουν για τον δεύτερο σύζυγο», υπογραμμίζει η CEO του ιστότοπου «NextLove».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης