Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της εμμηνόπαυσης

Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της εμμηνόπαυσης

Η παραπληροφόρηση για τους τρόπους αντιμετώπισης της εμμηνόπαυσης αφήνει συχνά τις γυναίκες εκτεθειμένες στους κινδύνους υγείας που αυτή εγκυμονεί. Δείτε ποια είναι τα ορθά βήματα διαχείρισης αυτού του νέου κεφαλαίου στο βιβλίο της ζωής κάθε γυναίκας και πόσο κομβικός είναι ο ρόλος της ενημέρωσης

woman_menopause_iStock-1457196520
Η σύγχρονη γυναίκα αντιμετωπίζει συνεχώς προκλήσεις στη σημερινή κοινωνία τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Γύρω στην ηλικία των 50 ετών, και ενώ έχει ήδη κατακτήσει πολλούς από τους στόχους της, καλείται να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που επιφέρει η παύση της λειτουργίας των ωοθηκών, η εμμηνόπαυση.

Αρχίζει να μην μπορεί να συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της εργασίας της, να έχει εξάψεις και εφιδρώσεις στην διάρκεια της ημέρας και ακόμη χειρότερα, στη διάρκεια της νύχτας.

Εμφανίζονται συμπτώματα που δεν είχε πριν, όπως κνησμός και αρθραλγίες, ξηρότητα κόλπου και αίσθημα κατάθλιψης. Έτσι λοιπόν σε αυτό το κομβικό σημείο της ζωής της θεωρεί ότι έρχεται ένα πρόωρο τέλος στην καθημερινότητά της, όπως την είχε διαμορφώσει και είχε δώσει πολλούς αγώνες για να την κατακτήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης