Αφαίρεση χοληδόχου κύστης: Ποιες είναι οι καλύψεις του ασφαλιστήριου συμβολαίου

Αφαίρεση χοληδόχου κύστης: Ποιες είναι οι καλύψεις του ασφαλιστήριου συμβολαίου

Ενημερωθείτε για τις καλύψεις των ασφαλιστικών προγραμμάτων σε ό,τι αφορά τη χειρουργική αφαίρεση της χοληδόχου κύστης και τις εξετάσεις που πιθανόν να προηγηθούν σε περίπτωση έντονων συμπτωμάτων

ponos-xoli_1636691191
Η χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρό όργανο σε σχήμα αχλαδιού, βρίσκεται κάτω από το ήπαρ. Ο ρόλος της είναι να αποθηκεύει και να απελευθερώνει την χολή (το υγρό που παράγει το ήπαρ και βοηθά στην πέψη των τροφίμων).

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην χοληδόχο κύστη, με συχνότερη τη χολολιθίαση, αλλά και τη χολοκυστίτιδα, ενώ στις πιο σοβαρές ανήκει η παγκρεατίτιδα και ο καρκίνος της χοληδόχου κύστης.

Σε περιπτώσεις χολολιθίασης όπου η φαρμακευτική αγωγή δεν έχει αποτελέσματα, τότε επιλέγεται η αφαίρεση της χοληδόχου κύστης, συνήθως λαπαροσκοπικά. «Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή αποτελεί μια εξαιρετικά ασφαλή διαδικασία. Η επέμβαση γίνεται πάντα υπό γενική αναισθησία και ο χειρουργός χρησιμοποιεί μικρή κάμερα και εξειδικευμένα εργαλεία για να αποκολλήσει και να αφαιρέσει τη χοληδόχο κύστη μέσω μικρών οπών. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής, ξεχωρίζει η άνευ πόνου μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς» αναφέρει στο ygeiamou.gr ο κ. Αλέξανδρος Δαρώμ διευθυντής χειρουργός στο Metropolitan Hospital.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης