Καρκίνος Προστάτη: Έγκαιρη διάγνωση και νέες θεραπείες διασφαλίζουν 5ετή επιβίωση στο 100%

Καρκίνος Προστάτη: Έγκαιρη διάγνωση και νέες θεραπείες διασφαλίζουν 5ετή επιβίωση στο 100%

Η σημασία της εφαρμογής εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου ήταν στο επίκεντρο διαδικτυακής ημερίδας της ΕΛΛΟΚ για τον καρκίνο του προστάτη. Στο πλαίσιο της ημερίδας υπογραμμίστηκε η σημασία της αποζημίωσης των μοριακών ελέγχων για την πρόσβαση των ασθενών στις εξατομικευμένες θεραπείες, αλλά και τον έλεγχο της κληρονομικότητας

prostate
Μήνυμα αισιοδοξίας για τους ασθενείς με καρκίνο του προστάτη αποτελούν οι εξελίξεις στον τομέα της πυρηνικής ιατρικής και της ακτινοθεραπείας, όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Ενημερώνομαι, προλαμβάνω, προστατεύομαι», που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 23 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), παρουσιάζοντας επιπλέον την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών ως αναπόσπαστο κομμάτι της αντιμετώπισης της νόσου και της καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος.

Η ημερίδα εστίασε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα γύρω από τον καρκίνο του προστάτη, όπως είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση, οι τρόποι αντιμετώπισης, αλλά και η διαχείριση των επιδράσεων της νόσου σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στον ανδρικό πληθυσμό, με ποσοστό που αγγίζει το 25% όλων των περιπτώσεων. Εκτιμάται ότι ένας στους έξι άνδρες έχει μεγάλη πιθανότητα να διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση και οι νέες θεραπείες μπορούν να διασφαλίσουν καλύτερη έκβαση της νόσου, με τους επιστήμονες να ενημερώνουν ότι πλέον η πενταετής επιβίωση αγγίζει το 100%.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης