Μακροζωία: Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου δείχνει πώς θα τα καταφέρουμε

Μακροζωία: Ο γηραιότερος σκύλος του κόσμου δείχνει πώς θα τα καταφέρουμε

Υπάρχουν μυστικά μακροζωίας κοινά για όλα τα έμβια όντα. Μια καθηγήτρια εξηγεί πώς το παράδειγμα του υπέργηρου Bobi μπορεί να εμπνεύσει όσους αναζητούν τη μακροημέρευση με καλή υγεία

skilos1
Εάν είχατε ποτέ έναν σκύλο ως κατοικίδιο, πιθανότατα γνωρίζετε ότι, ανάλογα και με τη ράτσα, οι περισσότεροι ζουν κατά μέσο όρο 13 χρόνια. Το συναισθηματικό δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ του ιδιοκτήτη κι ενός κατοικιδίου είναι μεγάλο, γι’ αυτό και όσοι φροντίζουν ζώα εύχονται να μπορούσαν να χαρίσουν στα κατοικίδιά τους περισσότερα χρόνια ζωής.

Πρόσφατα, η είδηση ότι ένας σκύλος στην Πορτογαλία έζησε 31 ολόκληρα χρόνια, αναπτέρωσε τις ελπίδες των ανθρώπων που φροντίζουν ζώα, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ίσως και να υπάρχουν μυστικά μακροζωίας που μπορούν να κάνουν τα αγαπημένα τους κατοικίδια να ζήσουν περισσότερο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα που παραμένουν αναπάντητα αναφορικά με τη γήρανση, έχει ανακαλυφθεί ότι υπάρχουν παράγοντες του τρόπου ζωής που επηρεάζουν πολλά έμβια όντα με παρόμοιο τρόπο. Έτσι, ανακαλύπτοντας μερικά στοιχεία για τη ζωή που έζησε ο υπέργηρος σκύλος, Bobi, ίσως μπορέσουμε να εντοπίσουμε μυστικά μακροζωίας, που θα χαρίσουν τόσο στα αγαπημένα μας κατοικίδια -όσο και σε εμάς τους ίδιους- περισσότερα και καλύτερα χρόνια ζωής.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης