Καρκίνος: «Έξυπνοι» φόροι σε επιβλαβή προϊόντα αυξάνουν τη χρηματοδότηση στο ΕΣΥ

Καρκίνος: «Έξυπνοι» φόροι σε επιβλαβή προϊόντα αυξάνουν τη χρηματοδότηση στο ΕΣΥ

Περίπου 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι διαγνώστηκαν με καρκίνο το 2020 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον ετήσιο ρυθμό αύξησης να κυμαίνεται στο 22%, γεγονός που φέρνει τη νόσο στο προσκήνιο για τις βαριές επιπτώσεις της σε πολλά επίπεδα

coloncancer_2088102901__2_
Σε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως υπολογίζεται το κόστος του καρκίνου στη χώρα μας, με τα 781 εκατομμύρια ευρώ να καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα να περιλαμβάνονται στις ιδιωτικές δαπάνες. Το οικονομικό αποτύπωμα της νόσου αποτελεί ένα από τα ζητήματα που απασχολούν πλέον όσους εμπλέκονται στη διαχείρισή της, με την αγωνία τους να είναι έκδηλη σε ό,τι αφορά την άμεση και ίση πρόσβαση των συνεχώς αυξανόμενων ογκολογικών ασθενών στη θεραπεία αλλά και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ποσών που διατίθενται για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Τα δεδομένα για τον καρκίνο και τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις του – οικογενειακές, κοινωνικές, ψυχολογικές, επαγγελματικές κα. – αλλά και η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας τέθηκαν χθες επί τάπητος από πλειάδα ειδικών και επιστημόνων στη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με θέμα «Ευρωπαϊκή και Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο: Το ψηφιακό άλμα προς τη βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης