ΕΚΑΒ: Τι αλλάζει επιχειρησιακά στην Αττική – Πώς επηρεάζονται οι πολίτες

ΕΚΑΒ: Τι αλλάζει επιχειρησιακά στην Αττική – Πώς επηρεάζονται οι πολίτες

Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάζονται σήμερα μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρησιακής δυναμικότητας του ΕΚΑΒ - Πόσα ασθενοφόρα προστίθενται στην Αττική από τα μέσα Σεπτεμβρίου

ekav_2238387859
Ένα ΕΚΑΒ που θα φτάσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και θα καταγράφει χρόνους ανταπόκρισης ακόμη και τα 7 λεπτά για εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά έχει ως στόχο η κυβέρνηση. Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα έχει τεθεί ως προτεραιότητα στη δεύτερη κυβερνητική θητεία και ήταν ο τομέας με τον οποίο ξεκίνησε τις παρεμβάσεις του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο σχεδιασμός για γρήγορες και αποτελεσματικές διακομιδές ξεδιπλώνεται σταδιακά και οι βασικοί του άξονες παρουσιάζονται σήμερα το πρωί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Για να φτάνουν πιο γρήγορα ασθενοφόρα κοντά στους πολίτες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, από τον περασμένο Ιούνιο εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπε την τοποθέτηση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ως οδηγούς των ασθενοφόρων. Η… πυροσβεστική αυτή λύση ήταν προσωρινή και αφορούσε τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ παράλληλα γινόταν ο προγραμματισμός για περισσότερο μόνιμες λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης