ΕΚΑΒ – Αττική: Ενισχύσεις με 142 διασώστες, ασθενοφόρα και μηχανές από τον Σεπτέμβριο

ΕΚΑΒ – Αττική: Ενισχύσεις με 142 διασώστες, ασθενοφόρα και μηχανές από τον Σεπτέμβριο

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, θα βγαίνουν στο δρόμο 58-63 ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 35 κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, θα επιχειρούν 14-18 μηχανές άμεσης επέμβασης το πρωί και άλλες τόσες το απόγευμα

ekav_2135653927__1_
Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα τοποθετηθούν στο ΕΚΑΒ Αττικής 142 διασώστες, αυξάνοντας τη «δύναμή» του. Οι προσπάθειες ενίσχυσης της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας – από τις πρώτες κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας – αποδίδει σταδιακά καρπούς, παρά το συγκρατημένο ενδιαφέρον από την πλευρά των διασωστών.

Είναι, ωστόσο, σημαντικό να σημειωθεί ότι η τελευταία πρόσκληση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε σύγκριση με προηγούμενες προσκλήσεις ενδιαφέροντος όταν έκαναν αίτηση 25-30 άτομα. Τώρα, ανταποκρίθηκαν 185 άτομα και με βάση τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε ο τελικός αριθμός όσων πληρούν τις προϋποθέσεις διαμορφώνεται σε 142 άτομα, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Η 1η Υπε ζητούσε την κάλυψη 250 θέσεων επικουρικού προσωπικού για το Λεκανοπέδιο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης