To φάρμακο που αδυνατίζει – Ακόμα κι αν τρώτε junk food!

To φάρμακο που αδυνατίζει – Ακόμα κι αν τρώτε junk food!

Θα μπορούσε ένα φάρμακο να αναστείλει τις αρνητικές επιπτώσεις του ανθυγιεινού φαγητού, όπως την πρόσληψη βάρους; Μια νεότερη ερευνητική ανακάλυψη δημιουργεί ελπίδες για τη δημιουργία θεραπείας που ενδεχομένως θα ανακόψει την πορεία της παχυσαρκίας, χωρίς να βλάπτει το ήπαρ

pill_sugar
Φανταστείτε να μπορείτε να τρώτε γλυκά, αναψυκτικά, πίτσες και σουβλάκια και να μην παίρνετε γραμμάριο! Αν και ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας – ή ακόμα και να αποτελεί σενάριο ταινίας- ερευνητές από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Σαν Αντόνιο έκαναν μια συναρπαστική ανακάλυψη, που ενδεχομένως θα κάνει το…όνειρο πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, δημιούργησαν ένα μικρομοριακό φάρμακο, το οποίο εμποδίζει την αύξηση του σωματικού βάρους και προστατεύει το ήπαρ, όπως διαπίστωσαν από τα πειράματα που διενέργησαν σε εργαστηριακά ποντίκια. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Cell Reports δημιουργεί ελπίδες για την καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων της ανθυγιεινής διατροφής και της πρόσληψης βάρους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης