Γυναικολογικός πόνος: Η Νο1 εξέταση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα

Γυναικολογικός πόνος: Η Νο1 εξέταση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα

Τα πλεονεκτήματα του υπερηχογραφήματος ως μέσου διάγνωσης και σωστής αντιμετώπισης των γυναικολογικών πόνων αναλύει ο κ. Γρηγόριος Δερδελής, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, eξειδικευμένος στον Γυναικολογικό Υπέρηχο και Υπεύθυνος του Τμήματος Γυναικολογικών Υπερήχων του ΜΗΤΕΡΑ

ponos_koilia
Όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας αδιαθεσία στην κοιλιακή χώρα. Ιδίως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνότερα κοιλιακά άλγη, λόγω της ιδιαίτερης φύσης του γεννητικού τους συστήματος. Οι πόνοι στην κοιλία μπορούν να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, που έχουν να κάνουν με τα όργανα που περικλείονται σ’ αυτήν, αλλά πολλές φορές είναι και πόνοι αντανακλαστικοί. Όσον αφορά τους γυναικολογικούς πόνους, μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες: τον οξύ και τον χρόνιο πόνο.

Οι οξείς πόνοι

Ο οξύς πόνος μπορεί να οφείλεται σε μια απλή ωορρηξία, με ή χωρίς τη δημιουργία αιματώματος στην ωοθήκη. Μπορεί, όμως, να οφείλεται και στη συστροφή ή τη διάνοιξη ήδη υπάρχουσας κύστης. Η ύπαρξη μιας ευμεγέθους κύστεως δύναται να προκαλέσει πόνο, χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις, απλά και μόνο πιέζοντας γειτονικά όργανα. Οξύς πόνος μπορεί να προκληθεί από φλεγμονή στις σάλπιγγες και στις ωοθήκες. Δυστυχώς, ο οξύς πόνος πολλές φορές είναι και η πρώτη ένδειξη κακοήθειας στο γεννητικό σύστημα της γυναίκας. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πόνος από το ουροποιητικό μοιάζει με τον πόνο γυναικολογικής φύσεως. Για παράδειγμα, πολλές φορές αποκαλύπτονται από τους γυναικολόγους ουρολοιμώξεις, πέτρες ή και κακοήθειες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης