Φωτοδυναμική: Πότε το ασφαλιστήριο καλύπτει αυτήν την καινοτόμο θεραπεία laser

Φωτοδυναμική: Πότε το ασφαλιστήριο καλύπτει αυτήν την καινοτόμο θεραπεία laser

Ενημερωθείτε για το πώς και σε ποιες περιπτώσεις θα καλύψει το ασφαλιστήριο υγείας τη φωτοδυναμική θεραπεία, μέθοδος που εφαρμόζεται μεταξύ άλλων σε προκαρκινικές και καρκινικές αλλοιώσεις

photodynamic_therapy
Κάθε χρόνο, η 16η Μαΐου αφιερώνεται στο φως και την πολύπλευρη συνεισφορά του στην επιστήμη, τον πολιτισμό και την τέχνη, την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και τις επικοινωνίες, την ενέργεια και την ιατρική. Ιδιαίτερα για την τελευταία, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ήταν η κατανόηση της φύσης του φωτός όσο και των θεμελιωδών αλληλεπιδράσεων φωτός-ύλης που άνοιξαν τον δρόμο για τη χρήση του φωτός στην ιατρική τον 19ο αιώνα.

Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ιατρικής χρήσης του φωτός ήταν η φωτοθεραπεία έναντι του κοινού λύκου από τον Niels Ryberg Finsen, για την οποία τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1903. Από τότε μέχρι σήμερα, οι θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις που βασίζονται στη χρήση του φωτός έχουν αυξηθεί σημαντικά και με αποτελέσματα εντυπωσιακά. Μια από τις πλέον σύγχρονες είναι και η φωτοδυναμική θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης