Φαρμακεία: Ποιος είναι ο μέσος ετήσιος τζίρος στην Ελλάδα;

Φαρμακεία: Ποιος είναι ο μέσος ετήσιος τζίρος στην Ελλάδα;

Τι αποκαλύπτει μελέτης της IQVIA για τα κέρδη των ελληνικών φαρμακείων από τη διακίνηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ειδικότερα ποιες κατηγορίες είναι οι πιο αποδοτικές

230108184156_farmak
Ικανοποιητικό διαπιστώνεται το κέρδος που αποκομίζει ένα ελληνικό ιδιωτικό φαρμακείο από τη διακίνηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων, αν και σύμφωνα με μελέτη, δεν είναι και το υψηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως προκύπτει από μελέτη της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων για την αγορά φαρμάκου IQVIA, τα ελληνικά φαρμακεία αποκομίζουν ένα σχετικά καλό κέρδος από φθηνά φάρμακα, το οποίο είναι υψηλότερο στις πιο ακριβές κατηγορίες, όμως και πάλι δεν είναι από τα καλύτερα.

Ειδικότερα, για ένα φάρμακο που η τιμή χονδρικής του είναι 10 ευρώ, ο φαρμακοποιός κερδίζει 3 ευρώ. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, και συγκρίνοντας με αντίστοιχα στοιχεία από Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία και Πορτογαλία βλέπουμε πως το κέρδος αυτό βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο των χωρών αυτών που είναι 3,43 ευρώ. Το υψηλότερο κέρδος αποκομίζει ο φαρμακοποιός στο Βέλγιο με σχεδόν 5 ευρώ και το χαμηλότερο στη Γαλλία με 1,16 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης