Φάρμακα: Πώς επιτεύχθηκε η ένταξη νέων σκευασμάτων στη συνταγογράφηση

Στις 13 Φεβρουαρίου όταν θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές φαρμάκων θα είναι παράλληλα εφικτή και η συνταγογράφηση όλων όσων έχουν εγκριθεί με αποφάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης & Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης

230110093311_φαρμακα
Ακριβώς στο «παρά ένα» ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προχώρησε στον ορισμό των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης & Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (ΕΑΑΦΑΧ), με αποτέλεσμα να είναι εφικτή και η ανάρτηση του νέου Θετικού Καταλόγου δηλαδή της λίστας με τα αποζημιούμενα φάρμακα. Έτσι όταν στις 13 Φεβρουαρίου θα τεθούν σε ισχύ και οι νέες τιμές φαρμάκων θα είναι παράλληλα εφικτή και η συνταγογράφηση όλων όσων έχουν εγκριθεί με αποφάσεις της Επιτροπής.

Όπως είχαμε αναφέρει, η θητεία της ΕΑΑΦΑΧ έληξε στις 12/1 και έλαβε μια παράταση για να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι το τέλος του μήνα. Παράλληλα με απόφαση του Υπουργού Υγείας δόθηκε επίσης παράταση στην ημερομηνία εφαρμογής του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων κατά δύο εβδομάδες ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν ουσιαστικά σ’ αυτό και τα νέα σκευάσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης