Φάρμακα: Πόσα πληρώσαμε από την τσέπη μας το 2022 – Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή

Φάρμακα: Πόσα πληρώσαμε από την τσέπη μας το 2022 – Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή

Κορωνοϊός και έξαρση λοιπών ιώσεων, προκάλεσαν ρεκόρ στις πωλήσεις φαρμάκων που από πλευράς συσκευασιών έφτασαν κοντά στα 432 εκατομμύρια

200827154515_farmaka_1
Στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε η συνολική αγορά φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία διακινούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, με τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ εξ αυτών να επιβαρύνει την τσέπη του Έλληνα πολίτη. Κορωνοϊός και έξαρση λοιπών ιώσεων, προκάλεσαν ρεκόρ στις πωλήσεις φαρμάκων που από πλευράς συσκευασιών συσκευασιών έφτασαν κοντά στα 432 εκατομμύρια συσκευασίες. Φαίνεται δηλαδή σαν κάθε ένας από εμάς να προμηθεύτηκε 42 κουτιά φαρμάκων μέσα σε μία χρονιά!

Τα παραπάνω συμπεράσματα εξάγονται από τα προσωρινά στοιχεία για το 2022 που συνέλεξε από 2000 και πλέον φαρμακεία η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων της φαρμακευτικής αγοράς IQVIA. Σύμφωνα με τα στοιχεία για το 12μηνο Δεκεμβρίου 2021-Νοεμβρίου 2022 η αγορά φαρμακευτικών σκευασμάτων, χωρίς να υπολογιστεί το περιθώριο κέρδους των φαρμακοποιών, διαμορφώθηκε από πλευράς αξίας στα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένη κατά 6,1% σε σχέση με το αντίστοιχο προηγούμενο 12μηνο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης