Καρκίνος Παγκρέατος – Αντιμετώπιση: Ελπιδοφόρα μηνύματα για το ένα τρίτο των «δύσκολων» περιστατικών

Καρκίνος Παγκρέατος – Αντιμετώπιση: Ελπιδοφόρα μηνύματα για το ένα τρίτο των «δύσκολων» περιστατικών

Τις μεθόδους με τις οποίες τα δύσκολα ανεγχείρητα περιστατικά καρκίνου του παγκρέατος μπορούν να καταστούν χειρουργήσιμα αυξάνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης έως και ίασης των ασθενών αναλύει στο ygeiamou ο Γρηγόριος Τσιώτος, Χειρουργός και Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ

210309161039_surgery4
Ο καρκίνος του παγκρέατος, περίπου στους μισούς ασθενείς είναι πολύ συχνά ανεγχείρητος, είτε γιατί έχει προχωρήσει πολύ τοπικά και συμπεριλαμβάνει μεγάλες και κρίσιμες αρτηρίες και φλέβες γύρω από το πάγκρεας, είτε γιατί έχει κάνει μεταστάσεις.

Ο μοναδικός τρόπος να αφαιρεθούν τέτοιοι όγκοι είναι να αφαιρεθούν μαζί του και οι κρίσιμες αυτές αρτηρίες και φλέβες και φυσικά να αντικατασταθούν με μοσχεύματα, ώστε να συνεχιστεί η κανονική λειτουργία τους. Τέτοιου είδους εγχειρήσεις θεωρούνται οι πιο δύσκολες από οποιαδήποτε άλλη στη χειρουργική της κοιλιάς και γι’ αυτό γίνονται σε πάρα πολύ μικρό αριθμό νοσοκομείων στην Αμερική και στην Ευρώπη. Δηλαδή στα ελάχιστα σε αριθμό «Κέντρα Αναφοράς» (Referral Centers) στη χειρουργική του παγκρέατος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης