Υπνική άπνοια: Οι εξετάσεις και επεμβάσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο

Υπνική άπνοια: Οι εξετάσεις και επεμβάσεις που καλύπτει το ασφαλιστήριο

Η υπνική άπνοια αποτελεί συχνή πάθηση που στερεί τον ποιοτικό και επαρκή ύπνο, διαταράσσει την καθημερινότητα του ατόμου και το εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους για την υγεία του. Ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές καλύψεις της διάγνωσης και αντιμετώπισής της

man_sleepy_work_office
Το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ), ή σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΑΥ), ή υπνο-απνοϊκό σύνδρομο, εξηγεί στο ygeiamou o ΔρΝικόλαος Χαΐνης, Διευθυντής Πνευμονολόγος στο Metropolitan Hospital, είναι μια σοβαρή και αρκετά συχνή διαταραχή που αφορά όλες τις ηλικίες και των δύο φύλων, κυρίως όμως άνδρες μετά τα 40 έτη. Χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενα επεισόδια άπνοιας και έντονο ροχαλητό καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία προκαλούν σημαντικές παθοφυσιολογικές διαταραχές που επηρεάζουν συν τοις άλλοις την οξυγόνωση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αποφρακτική υπνική άπνοια αφορά το 6% του πληθυσμού, πρόκειται δηλαδή για πάθηση συχνότατη με έντονο αποτύπωμα στην καθημερινότητα και υγεία του ατόμου και δραματικές συνέπειες αν δεν θεραπευτεί. Αίσθημα κόπωσης με προέκταση την εξασθένηση των νοητικών λειτουργιών και την κατάθλιψη, υπερβολική υπνηλία κατά την ημέρα, διαταραγμένος ύπνος, πονοκέφαλοι κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, καούρες, νυχτουρία, σεξουαλική δυσλειτουργία είτε ανικανότητα και οίδημα στα πόδια είναι μερικά από τα καθημερινά συμπτώματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης