Ουρολοιμώξεις: 5 top tips να τις αποφύγετε – Οι παράγοντες κινδύνου

Ουρολοιμώξεις: 5 top tips να τις αποφύγετε – Οι παράγοντες κινδύνου

Πέντε σημαντικά tips για να μειώσετε τον κίνδυνο ουρολοίμωξης μοιράζονται ειδικοί από την κλινική Mayo, σημειώνοντας επιπλέον τους παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες να συμβεί

220629174927_akrateia1
Η ουρολοίμωξη είναι μια επώδυνη βακτηριακή μόλυνση που αφορά κυρίως την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη αλλά και τους ουρητήρες και τους νεφρούς, σε περίπτωση που προσβάλει το ανώτερο ουροποιητικό σύστημα. Θα ταλαιπωρήσει κατά κύριο λόγο τις γυναίκες, σύμφωνα με τη Δρ Sarah Suarez από τη Γυναικολογική Πτέρυγα της κορυφαίας κλινικής Mayo, λόγω του μικρότερου μήκους της ουρήθρας τους συγκριτικά με τους άνδρες, που καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση των βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη.

Επώδυνη ούρηση, ευαισθησία στην περιοχή πάνω από την ουροδόχο κύστη, επείγουσα και συχνή ούρηση είναι τα βασικά συμπτώματα, όχι όμως η δυσοσμία. Ωστόσο, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Αν δεν θέλετε τα κρατήσετε σε απόσταση ασφαλείας τα παραπάνω σημάδια κινδύνου, προσπαθήστε να εφαρμόσετε τις πέντε συμβουλές που μειώνουν τις πιθανότητες ουρολοίμωξης:

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης