Ατύχημα στο χέρι: Ο παράγοντας που επηρεάζει την αποζημίωση της ασφαλιστικής

Ατύχημα στο χέρι: Ο παράγοντας που επηρεάζει την αποζημίωση της ασφαλιστικής

Δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας; Στο ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν όσοι ενδιαφέρονται για την ασφαλιστική κάλυψη της μερικής μόνιμης ανικανότητας μετά από ατύχημα. Ενημερωθείτε τι ισχύει και για τους αμφιδέξιους

220603165105_man_hands_palms
Σημαντική βοήθεια μπορεί να αποτελέσει η ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου ατυχήματος ενισχυμένου με την παροχή για Μερική Μόνιμη Ανικανότητα. Τα ανεξάρτητα συμβόλαια ατυχημάτων είναι συνήθως η ασφάλιση αυτοκινήτου και προσωπικού ατυχήματος, οι οποίες παρέχουν συγκεκριμένες βασικές καλύψεις: αστικής ευθύνης του οδηγού η πρώτη, θάνατο και μόνιμη ολική ανικανότητα η δεύτερη. Έπειτα, είναι στην ευχέρεια του ενδιαφερόμενου να αυξήσει την προστασία του βάσει των οικονομικών του δυνατοτήτων και των αναγκών του.

Στην ασφαλιστική γλώσσα, ως μόνιμη μερική ανικανότητα ορίζεται η ουσιαστικά μειωμένη ικανότητα του ασφαλισµένου προς εργασία για όλη τη διάρκεια της ζωής του και η οποία θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία είτε άμεσα, εφόσον προκύπτει και από τη γνωμάτευση του δημόσιου φορέα (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕΠΑ) είτε κατόπιν ενός έτους συνήθως μετά το ατύχημα. Όπως προβλέπεται, ο ασφαλισμένος θα αποζημιωθεί κατά το ποσοστό επί του ασφαλιζόμενου κεφαλαίου για την περίπτωση (μερική/ολική απώλεια χεριού/ποδιού κ.ο.κ.), ενώ σε περίπτωση ανατομικής ή λειτουργικής απώλειας σε περισσότερα από ένα όργανα ή μέλη, η αποζημίωση υπολογίζεται προσθέτοντας τα ποσοστά που αναλογούν σε κάθε βλάβη κατά τον πίνακα της εταιρεία, με ανώτατο όριο όπως 70% ή 100% του ασφαλισμένου κεφαλαίου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης