Καρκίνος Προστάτη: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Καρκίνος Προστάτη: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου

Η αύξηση του σωματικού βάρους και συγκεκριμένα του σωματικού λίπους σε όλο το σώμα καθώς και στην περιοχή της κοιλιάς συσχετίζεται με την αύξηση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο του προστάτη σύμφωνα με τα νεότερα ερευνητικά στοιχεία

210729171134_man_older
Η παχυσαρκία και η συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς συγκαταλέγονται στους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά στοιχεία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, κάθε αύξηση πέντε μονάδων στον ΔΜΣ αύξανε τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του προστάτη κατά 10%, ενώ μια αύξηση 5% στο συνολικό ποσοστό σωματικού λίπους αύξησε τον κίνδυνο κατά 3%.

Η μελέτη παρουσιάστηκε στο ευρωπαϊκό συνέδριο για την παχυσαρκία (ECO) στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας και δημοσιεύτηκε στο BMC Medicine. Μάλιστα, με δεδομένο τα ανησυχητικά τελευταία στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ίδιο συνέδριο σχετικά με την παχυσαρκία για τη χώρα μας, τα ευρήματα θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς το αυξημένο βάρος είναι ένας παράγοντας κινδύνου που μπορεί να ελεχθεί: «Η ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό και η αφρικανική εθνικότητα είναι γνωστοί παράγοντες κινδύνου, που όμως δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Επομένως, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε παράγοντες κινδύνου που είναι δυνατό να αλλάξουν» επισημαίνει σχετικά η επικεφαλής της μελέτης Δρ Aurora Perez-Cornago από τη Μονάδα Επιδημιολογίας Καρκίνου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης