Νοσηλεία – Αποζημίωση: Τι προβλέπεται για τις ημερήσιες θεραπείες

Νοσηλεία – Αποζημίωση: Τι προβλέπεται για τις ημερήσιες θεραπείες

Θεραπείες όπως χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, αιμοκάθαρση και λιθοτριψία θα απαιτήσουν την παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο για κάποιες ώρες. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες καλύπτουν τις περιπτώσεις αυτές όπως ως νοσηλείες, παρά το ότι δεν προβλέπεται διανυκτέρευση. Ενημερωθείτε πώς εδώ

220418193611_woman_chemotherapy
Μια περίπτωση για την οποία αμελούν συχνά να ρωτήσουν οι ενδιαφερόμενοι πριν την υπογραφή του ασφαλιστηρίου υγείας, περνά όμως και στα «ψιλά» από πολλούς ασφαλισμένους, αποτελούν οι ελάχιστα επεμβατικές και άλλες θεραπείες που δεν απαιτούν διανυκτέρευση. Όπως άλλωστε θα σκεφτεί αβίαστα κάποιος, η ασφάλιση υγείας θα ενεργοποιηθεί μόνο για περιστατικά που απαιτούν εισαγωγή και παραμονή με διανυκτέρευση για μια ή περισσότερες ημέρες εντός νοσοκομείου, ώστε να υποβληθεί σε διάγνωση και θεραπεία.

Ωστόσο, όπως αναγράφουν τα συμβόλαια υγείας για τις καλυπτόμενες περιπτώσεις, ως νοσηλεία θα θεωρηθεί και η ιατρικώς αναγκαία εισαγωγή του ασφαλισμένου στο νοσοκομείο για την απαιτούμενη «επιστημονικώς αναγνωρισμένη και επιβεβλημένη ιατρικώς», όπως διευκρινίζεται, θεραπεία έναντι βλαβών της υγείας, ακόμα και χωρίς διανυκτέρευση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης